16. listopadu 2016

Barvy svící a jejich význam

Nejprve si ujasněte, kterou životní oblast chcete pomocí rituálu ovlivnit. V tomto článku naleznete informace, které vám pomohou při výběru té správné barvy svíce k vašemu rituálu.

Přemýšlejte o tom, jak na vás podle vašich vlastních zkušeností působí zvolená barva. Jestliže některou přímo nesnášíte nebo by mohla narušovat vaše soustředění, zvolte jinou barvu, tu druhou nejlepší, která odpovídá kýženému cíli. Máte-li pochybnosti, lze všechny barvy nahradit bílou, protože bílá barva obsahuje vlastně všechny světelné frekvence všech ostatních barev.



Bílá

vše obsahující, čistota, nevinost, zranitelnost, upřímnost, projevení, vykoupení, světlo, mír, pravda, jednoduchost, duchovno, Bohyně

Oblasti využití:
očista vnitřního a vnějšího světa při pocitech pošpinění, vyjasnění a zjednodušení situace při stavech zmatku, dosažení hlubokého vnitřního míru. Navázání styků se světelnými silami uvnitř i venku.

Ochrana, očista nebo všechny ostatní důvody. Bílá obsahuje všechny barvy. Je spojena s Měsícem. Bílé svíčky se zapalují především při ochranných kouzlech, ale pokud byste hledali nějakou opravdu magickou svíčku, bílá by byla nejlepší. Než ji použijete, je lépe ji nabít osobní silou. Pak ji můžete použít pro každý pozitivní cíl.



Žlutá (zlatá)

veselost, světlo (i duchovní), jasno, inteligence, intelekt, vědění, komunikace, svoboda, přitažlivost, přesvědčování, kouzlo, důvěra, pocity štěstí, úspěch, paměť

Oblasti použití:
zlepšení nálady (antidepresivní účinek), získání duchovní prozřetelnosti, podporování projektů, jež souvisí s intelektem, duchem a komunikací.

Intelekt, důvěra, prozření, komunikace, řečnické nadání, cestování, pohyb. Žlutá je barvou živlu vzduchu. Žlutou svíčku zapalujte, chcete-li zlepšit svou představivost. Pokud máte studovat, žlutá svíčka může zlepšit vaše studijní schopnosti.


Oranžová

dodání odvahy, radost, teplo, síla, životní vůle, sebedůvěra, hrdost, povzbuzení, přízpusobivost, popud, přitažlivost, tvořivost

Oblasti použití:
posílení vůle k životu a radosti ze života, sebedůvěry. Dosahování úspěchů ve smyslu potvrzení vlastní síly a osobnosti, ale ne ve smyslu materiálním (zelená) nebo sexuálním (červená).

Přitažlivost, energie. Zapalujte ji, abyste přitáhli určité vlivy nebo věci.


Růžová

citlivost, něha, láska srdce, romantická láska, sympatie, soucit, emocionální uzdravení, oddanost, sny, péče, čest, morálka

Oblasti použití:
prohloubení, zachování pocitů lásky spíše v duševní oblasti, podporuje přátelství, stupňuje schopnost užívat si a přijímat jemné nálady a vibrace, vymanit se ze šedé jednotvárnosti a vytvoření vnitřní estetické protiváhy

Láska, přátelství, sounáležitost, relaxace. Růžové svíčky zapalujte v průběhu rituálů zaměřených na sebepřijetí a na to, abyste se měli více rádi. Jsou ideální pro svatby a pro všechny druhy citového spojení.


Červená

životní síla, fyzická síla, zdraví, vitalita, energie, vášeň, vzrušení, sex, tělesná láska, odvaha, pracovní cíle, přežití, útočnost, boj, válka

Oblasti použití:
růst a energie, prosazování cílů, vítězství ve sporech, záměry v oblasti sexuality a lásky

Představuje zdraví, tělesnou sílu, fyzickou energii, sex, vášeň, odvahu, ochrannou a obrannou magii. Je to barva živlu ohně. Po celém světě je červená spojována se životem a smrtí, protože červená je barva krve, která se objevuje jak při narození, tak při zranění.


Fialová (purpurová, nachová)

spiritualita, nadpřirozené schopnosti, okultní znalosti, mystika, duchovno, inspirace, okouzlení, meditace, osvícení, tlak, ctižádost, obchodní růst, moc

Oblasti použití:
podpora duchovního hledání a vývoje, umožnění zážitků osvícení, překračování hranice všedního vědomí, pokroky při meditaci a užitých technikách, navázání styků s Bohem jak ve vnějším světě, tak ve vlastním nitru.

Síla, uzdravení nepříjemných nemocí, duchovnost, meditace, náboženství. Fialovou svíčku používejte, abyste probudili duchovní síly či zvýšili své magické schopnosti. Spolu s modrými svíčkami je používejte pro zvýšení účinnosti ozdravných kouzel.


Modrá

uzdravení, komunikace, tvořivost, pravda, spravedlnost, věrnost, klid, mír, všeobjímající láska, rozlet.

světle modrá: klid, porozumění, trpělivost, zdraví
tmavě modrá: vznětlivost, deprese, proměnlivost

Oblasti použití:
rozšíření duševního horizontu, podpora osobního růstu, zmírnění (zchlazení) příliš prudké vášně, hledání spravedlnosti ve sporných případech.

Uzdravení, mír, duchovno, trpělivost, štěstí. Modrá je barvou živlu vody. Je také barvou oceánu a všech vod, spánku a soumraku. Máte-li potíže se spaním, nabijte si malou modrou svíčku představou, jak spíte celou noc. Svíčku pak před spaním na chvíli zapalte. Modré svíčky také můžete nabíjet a zapalovat, aby probudily vaše duchovní vědomí.


Zelená

naděje, obnova, růst, živost, plodnost, finance, prosperita, uzdravení, blahobyt, klid, štěstí, Matka Země
žlutozelená: nemoc, zbabělost, vtek, žárlivost, konflikt

Oblasti použití:
duševní obnova po prohrách případně jakýkoli nový začátek; hmotný zisk, bohatství; uzdravení po nemoci, léčení (těla i ducha), dosažení klidu v duši

Peníze, prosperita, zaměstnání, plodnost, uzdravení, růst. Zelená je barvou živlu země. Je také barvou úrodné země, neboť připomíná odstín zelených listů. Zelenou svíčku zapalujte, chcete-li získat práci nebo chcete-li dostat přidáno.


Hnědá

váhavost, nejistota, nestrannost, tělo, země, smyslnost, zvířata, projevení

Oblasti použití:
Tato barva se používá pro kouzla týkající se zvířat. Obvykle se používá zároveň s dalšími barvami. Hnědá a červená pro ochranu zvířete, hnědá a modrá pro jeho uzdravení atd.


Černá

zapuzení, smutek, deprese, strach, vážnost, askeze, prázdno, smrt, nic, zlo, ztráta, svár, zmatení, magie, tajemství, médium, moudrost, poučení, ochrana

Oblasti použití:
podpora důstojnosti a vážnosti, zesílení smutku za účelem očisty, uvědomění si nicoty a zárodek možného nového začátku, vnímání prázdna jako stav spokojenosti

Očišťuje od negativní energie, pohlcuje zlé. Černá je nepřítomnost barvy. V magii se černou barvou obvykle vyjadřuje vnější svět. Černá se zapaluje pro pozitivní cíle, jako je třeba vyhnání zlých sil nebo vyléčení nemoci či zlozvyků.


Zlatá

přitažlivost, přesvědčování, kouzlo, důvěra, peníze, úspěch, přitahuje bohatství, Bůh


Stříbrná (šedá)

zrušení, nestrannost, pat, intuice, nadpřirozené schopnosti, astrální energie, vnímavost, Bohyně