16. listopadu 2016

Hledání partnera podle barev

Procházím staré časopisy a v jednom jsem narazila v rubrice Vaše budoucnost na tento zajímavý článek s názvem
HLEDÁNÍ PODLE BAREV
přesněji jde o hledání partnera podle barev. Takže zjistěte jakou barvu má mít rád váš protějšek a pak hledejte :o) U stávajících partnerů aspoň budete vědět na čem jste ... pokud jste to ještě nezjistili :o)

Bílá značí otevřenost, upřímnost:
Bílá je symbolem čistoty a nevinnosti. Je ale také známkou citlivosti.
Lidé, kteří používají bílou, mají sklon k perfekcionismu, abstraktním idejím a smělým plánům. Milují čistotu a pořádek a záleží jim na dobrém naplánování vlastního života. Odmítání bílé ukazuje na jistou vnitřní prázdnotu - příčinou může být strach, pocit viny, fobie nebo pohrdání sebou samým.

SEX: ti co mají v oblibě bílou, jsou kazatelé cudnosti a svatosti a sex je pro ně nečistý a rouhavý. Na sex se dívají jako na hřích, francouzský polibek je pro ně obscénní, a pokud se s někým milují, je to jen tehdy, když už celý zbytek světa dávno spí. Ženy, které mají rády bílou, se budou svlékat pod peřinou a muži se před a po sexu nezapomenou pořádně vysprchovat. Sex s takovými milenci bude spíš noční můrou.


Žlutá značí pochopení
Symbolizuje moudrost a myšlení.
Je nejsvětlejší z pestrých barev, působí jasně, povzbudivě, zahřívá a rozveseluje.
Záliba ve žluté značí duchovní vyspělost a ochotu učit se nové věci. Lidé, kteří žlutou odmítají, mohou být často závistiví a nepřející, ale nedají to hned tak najevo. Často mají neobvykle prudké reakce.

SEX: Pokud se vám líbí tato barva, vaše sexualita je velice přizpůsobivá a pokorná. Jste člověk, který se miluje kvůli partnerovi a rád plní jeho přání a ve většině případů se pasivně poddá touze partnera. Nikdy si neužíváte se úplně, ale nikdy neodmítnete někoho, kdo se vám líbí. Lidé, kteří mají za partnera milovníka žluté, mají štěstí - může se jim dostat neskutečné slasti.


Oranžová je veselá
Je symbolem veselí, optimismu a radosti.
Pomáhá proti depresím, pesimismu, nespokojenosti, pocitům nechuti a letargii. Vyzařuje optimistickou chuť do života, cit a otevřenost.
Máte zvědavou povahu, novátorské schopnosti a ctižádostivost. Při uskutečňování svých předsevzetí jste tvrdohlaví. Je to barva sebedůvěry, nadšení, odvahy. Člověk, který odmítá oranžovou má často potíže s navazováním kontaktů.

SEX: Ti, co dávají přednost oranžové, neustále myslí na sebe. Sex je pro ně show, ve které jsou jedinou hvězdou. Rádi šeptají sladké nic, bezvýznamné dialogy jsou pro ně vzrušující. Jsou to odborníci v předstírání orgasmu. Fakt je, že si sex pořádně neužijí.


Růžová prozrazuje romantiku
Obsahuje jemnější kvality červené - symbolizuje lásku, náklonnost a oddanost bez pudové smyslnosti a vášně.
Prozrazuje sentimentalitu a jemnost. Romantické city jsou pro vás přímo charakteristické. Váš smysl pro praktičnost života se přiklání ke zkrášlování sebe sama podle vlastních představ, což vám často způsobuje zklamání a problémy.
U těch, kteří upřednostňují růžovou, se projevuje zvýšená potřeba lásky a ochrany. Takoví lidé mají výrazně ženské rysy chování - s růžovou se pojí také něha. Přehnané používání růžové může ukazovat na narušený vztah k realitě a na vědomou ignoraci vážných věcí v životě. Když ale někdo tuto barvu výrazně odmítá, znamená to občasné nevědomé postrádání něhy.

SEX: Je to barva lidí, kteří rádi flirtují a kteří sex neberou jako věc intimní. Dávají najevo falešnou nezralost a nevinnost. Ženy svádějí a rády si hrají, slibují víc, než mohou splnit. Muži, kterým se líbí růžová, si domluví na jeden večer 3 schůzky, ale nepůjdou ani na jednu. Namísto toho si vyrazí s někým, koho právě potkali v baru.


Červená vášeň
Pokud dáváte přednost této barvě, býváte často impulsivní, dokonce až agresivní. Své názory prosazujete, i když nemáte pravdu. Nejbližším však dokážete projevit i něžnost a srdečnost. Je symbolem chuti do života, emocí a lásky.
Tato barva je dárcem energie, zvyšuje dokonce výkonnost ve všech oblastech (ať už v sexualitě, při sportu, nebo při zdolávání životních problémů). Odmítání červené může znamenat milostné zklamání nebo vyjádření nějaké nesplněné touhy. Ten, kdo červenou miluje, je obvykle člověkem aktivním a odhodlaným, prokazujícím silnou lásku k životu.

SEX: Ti, co mají rádi červenou, jsou vášniví, někdy trochu agresivní milenci. Lehce se vzruší a užívají si sex v každé jeho podobě. Sex je pro ně dobrodružství a mají rádi nové a vzrušující věci. Rádi experimentují a mohou být označeni za bláznivé milence. Když se jednou rozpálí, může trvat hodiny, než se zase uklidní. Takže slaboši, dejte si pozor. S červenou si raději nezačínejte.


Fialová hlavně symbolizuje změnu
Vaše osobnost je originální, jste samostatní lidé s nezávislými názory a máte zřejmé umělecké sklony.
Je to barva inspirace, mystiky a magie. Milovníci této barvy jsou velmi citliví, spíše obrácení do sebe, výjimeční, často nějak umělecky nadaní, introvertní. Lidé, kteří fialovou barvu odmítají, mají často silné deprese a jsou náladoví. Na své okolí i na sebe máte někdy přehnaně vysoké nároky.

SEX: Tito lidé si myslí, že milování je ztráta času a že je to špinavý, nepořádný akt. Příliš se zabývají tím, jak vypadají, jak se chovají. Ženy se vyhýbají sexu, aby si nezničily účes a make-up, muži ho berou jako pracovní záležitost. Fialoví milenci nejsou dobrými partnery pro sex.


Modrá pro rozvážné představuje opatrnost i lhostejnost
Váš vnitřní svět a život je komplikovaný, toužíte mít všeho hodně, ale neděláte nic, aby jste toho dosáhli. Modrá barva potlačuje chuť k jídlu a utlumuje pocit hladu.
Tmavomodrá uklidňuje, je to barva soustředění, vážnosti. Pomůže zachovat chladnou hlavu, střízlivě uvažovat, zkrátka být nad věcí. Příliš tmavomodré může vyvolat depresi.
Světle modrá značí lenost, naivitu. Chladná barva romantiků a idealistů, barva mládí, vzdálená všedních starostí. V osobním vztahu dokáže vzbudit něžnost, ne však vášeň.

SEX: Lidé s oblibou v modré jsou něžní a romantičtí milenci, a velice citliví k potřebám partnera. Milování považují za umění a jejich přístup k druhému je elegantní a šlechetný. Muži i ženy této kategorie milují vše před, po i během milování.


Zelená znamená něžnost
Představuje kreativitu, citlivost a ochotu pomáhat jiným lidem prostřednictvím pochopení.
Rozdáváte lásku, uzdravujete a motivujete je. Pozor ale, abyste se příliš nevyčerpali. Lidé, kteří zelenou odmítají, často předstírají svou moc a uznání. Díky svému uklidňujícímu účinku je zelená vhodná pro nervózní a cholerické lidi. Podporuje také koncentraci.

SEX: Pokud máte rádi zelenou barvu, váš vztah k sexu je svěží, čistý a nevinný. Ženy se celý život milují jako nevinné víly a muži jsou někdy trochu neobratní, ale šarmantní a pozorní. Jsou to něžní, opatrní a citliví milenci, věrní a nedokážou si představit milování s nikým jiným než s osobou, kterou skutečně upřímně milují.


Hnědá je klid
Prozrazuje, že jde o člověka důvěřivé, milé a klidné povahy.
Nechybí mu lidskost a silně vyvinutý smysl pro spravedlnost, díky čemuž jej můžete jen těžko rozeznat a ocenit jeho kladné vlastnosti. Hnědá odpovídá pocitu bezpečí, tepla a útulnosti. Lidé, kteří upřednostňují hnědou, stojí pevně na zemi, jsou spořiví a mají silnou vazbu na domov. Kdo naopak hnědou odmítá, dává najevo přesycení určitými svazky, nátlaky a omezováním. Může často jít o člověka tvrdého a netoleratního.

SEX: Milovníci hnědé jsou vroucní, citliví k potřebám partnera, velmi pozorní a vnímaví. Na milování potřebují hodně času a soukromí. Jsou velmi citliví a někdy stačí jedno nevhodné slovo, aby rázně ukončili vztah. Takže je důležité být k nim něžný, trpělivý a pozorný.


Šedá neutralita
Barva dokonalé neutrality, opatrnosti a ochoty ke kompromisům. Značí schopnost přizpůsobení. Je to barva potlačování, omezování, nejistoty a strachu ze života. Lidé, kteří jsou nerozhodní a nejistí, sebemenší rozhodnutí jim dělá problémy.

SEX: Lidé, kteří jsou nerozhodní a nejistí, kterým sebemenší rozhodnutí dělá problémy, neradi se vážou a nedrží sliby, mají rádi šedou. Sex provozují jen pro zábavu nebo uspokojení vlastních potřeb. Význam sexu pro ně je následující: "Jo, jooo, děkuji ...".


Černá zahaluje tajemství
Vyznavači této barvy se vyznačují citlivostí a tajnůstkařením.
Baví je i filozofování, dokážou vycházet s lidmi, jsou to rození diplomati. Černá všechno pohltí, je v ní stabilita, zvláštní klid, samota, ale i jakási dramatičnost. Pomáhá v koncentraci, izoluje nás od okolí. Černá je na místě tam, kde se jedná o něco dlouhotrvajícího, vážného, kde je třeba být zodpovědný. Kdo má černou v oblibě, umí potlačovat vnitřní potřeby a přání.

SEX: Tato barva má hodně do činění s nenormálním a perverzním sexem. Pro milovníky černé je sex prostředkem k vybití frustrace a hněvu. Mají občas násilnické sklony, jsou sobečtí, bezcitní a náladoví.

(volně zpracováno podle časopisu Praktická žena)