7. listopadu 2016

Inguz


Alternativní název: Ing, Ingwaz, Enguz, Iggwa, Ine, Yngvi

Hláska: ng

Význam: bůh plodnosti

Všeobecně: plodnost, bohatství, dozrávání, trpělivost

Věštebný význam: vnitřní oheň

Klíčová slova: životodárná energie, stvoření, práce, produktivita, odměna, naplnění, rovnováha,
spojitost se zemí

Léčitelství: nemoci a poruchy mužských genitálií


Představa: bůh Ing svým dotekem oplodňuje celou krajinu

Talisman: pro plodnost, k úspěšnému farmaření, růstu, zdraví a vyrovnanosti

Barva: žlutá

Strom: jabloň

Rostlina: černohlávek obecný

Drahokam: jantar

Význam: Ing (bůh plodnosti)
            Ing symbolizuje jiskru stvoření, životodárnou energii a sílu, jež dává zemi plodnost. Je to oheň v každém z nás, jenž žene člověka vpřed a nutí jej směřovat ke spirituálnímu naplnění, je to síla, jež nás nutí pokračovat, i když věci jdou ztuha. Tento oheň může doutnat dlouhá léta, ale jakmile se rozdmýchá, jen těžko jej lze uhasit. Inguz (Ing) nás učí, že nelze změnit minulost, přítomnost je jediné místo, na které můžeme mít skutečný vliv. Inguz (Ing) nám pomáhá oprostit se od minulosti a upínat zrak k budoucím snům, zatímco žijeme a pracujeme tady a teď.

Výklad:
"Oheň inspirace vás nutí usilovat o spirituální naplnění."
            Jste na spirituální cestě, a třebaže se možná cítíte občas osamělí, můžete si být jisti tím, že ve vás hoří oheň inspirace, jež vás žene stále vpřed a výš. Tento oheň živte tím, že budete vždy usilovat, abyste se naučili více, že nikdy neustrnete v pocitu sebeuspokojení. Hledejte pouze odpovědi a nikdy se nedejte zaplavit přílišným množstvím otázek. Žijte vždy současným dnem, neboť minulost je pouze vzpomínka, budoucnost toliko sen, a pouze tady a teď je to na čem záleží.
            Oprostěte se od minulosti, nastává klidná etapa, čas úlevy bez pocitu strachu. Jiskra stvoření, mužská plodnost, těhotenství a vnitřní růst.

Výklad obrácené runy:
            Runu nelze obrátit.