30. listopadu 2016

Jak kameny nosit - nošení více kamenů najednou

Některé kameny se mohou vzájemně ovlivňovat. Při vzájemném doteku se mohou nabíjet nebo naopak vybíjet. (viz. Péče o léčivé kameny). Pokud chcete nosit více kamenů na krku ve formě náhrdelníku nebo přívěsku, nejlépe to vyřešíte tak, že každý kámen budete mít zvlášť na šňůrce a ty šňůrky (nebo řetízky) budete mít různě dlouhé tak, aby se kameny vzájemně nedotýkaly.

Pokud chcete nosit kameny na jedné šňůrce nebo řetízku udělejte to např. tak, jak to mám já na jednom svém náhrdelníku, který jsem si kdysi vyrobila. Tento náhrdelník není zrovna nejlepší pro kameny, které mají sloužit k léčení. Je spíše na ozdobu, protože kameny by neměly být ovázané ("svázané") drátkem. Jejich účinnost se tímto "drátěným svázáním" snižuje.

Totéž platí o tzv. "klecích". Jde o velmi jednoduchý, laciný typ závěsu kamenů. Klícka zcela odstíní účinek kamene (jako Faradayova klec), a je tedy pro léčení pomocí kamenů zcela nevhodná. Tuhle klícku můžete použít spíše na ozdobu.

Použijte tedy jiný přírodní materiál k jejich ovázání. Alternativně si můžete na řetízek připevnit váčky uháčkované z přírodních vláken, do něhož kameny vložíte. Můžete také použít kožené, bavlněné nebo jiné váčky z přírodních materiálů.

Pokud chcete použít např. náramek s více kameny, který má sloužit k léčení, oddělte jednotlivé kameny např. dřevěným nebo skleněným korálkem. Ideální by bylo, kdybyste takový náramek mohli rozebrat a jednotlivé různé kameny mohli vybít a nabít tak jak si samy žádají. Tohle bude asi složité a tak si udělejte více náramků, na kterých bude jen jeden druh kamene. Pak je péče o takové kameny jednodušší.

Pokud budu vědět, tak u jednotlivých kamenů uvedu, zda je možné je nosit s jinými kameny či nikoliv.