22. listopadu 2016

Kouzlo runy Gebo – ochrana darů přírody, díkůvzdání

Tento rituál slouží k poděkování Bohům, silám Vesmíru apod., za to, že vás chránily a plnily vaše přání. Nezapomínejte poděkovat. Můžete poděkovat slovy, hudbou, tancem nebo nabídnout dar spojený s přírodou (zasadit strom, květiny, vyčistit potok apod.), nebo pomožte zvířeti či potřebnému člověku.

Pro oběť si vyhledejte klidné místo. Na zem namalujte kruh, do kterého si sednete čelem k západu. Zavřete oči a klidně dýchejte. Pozvěte do kruhu magickou sílu určité runy, které je díkuvzdání určeno. Pokud pocítíte, že magická síla je přítomna, nabídněte připravený dar nebo slib podle vašeho vnitřního pocitu.

Pokud sbíráte a sušíte byliny nebo si vyrábíte domácí sirupy, víno, pivo, uchováváte plody přírody na zimu, namalujte na sklenici, dózu, sud či krabici znak runy Gebo. Tím dáváte najevo silám přírody, že za tyto její dary jste obětovali v podobě hnojení půdy, stříhání stromů, zalévání nebo při sběru bylin a vždy zanechali přírodě nějaký dar. Podřídili jste se cyklu Vesmíru, a tím ho chráníte pomocí znaku runy Gebo například víno před zničením - plísní, zkvašením. Příroda vám je ponechá a zachová nedotčené.