7. listopadu 2016

Laguz


Alternativní název: Lagu, Laf, Laukiz, Lagus, Lago, Laugur, Laaz, Lögr

Hláska: L

Význam: voda, moře

Všeobecně: voda, intuice, realita, Měsíc

Věštebný význam: sladění se s přírodou

Klíčová slova: soulad s přírodou, emoce, hluboké obavy, nevědomé myšlenky, skryté věci, prosazení,
intuice

Léčitelství: nemoci ledvinové a močové

Představa: staroseverské plavidlo s vesly se znakem runy Laguz na plachtě, které pluje za měsíčního
svitu

Talisman: ke zvýšení duševních schopností, k psychickému zklidnění, k posílení celkové vyrovnanosti

Barva: tmavozelená

Strom: vrba

Rostlina: pór

Drahokam: perla

Význam: Voda, moře
            Voda je prvotní síla, již nikdy nelze plně ovládnout. Teče si, kam chce, vlivem Měsíce ustupuje a postupuje. To se týká moře, tekutin v rostlinách a tekutin v nás. Abyste byli v harmonii s přírodou, musíte se sladit s ročními obdobími a Měsícem. Když budete jíst a pít v souladu s okolní přírodou, získáte nové perspektivy a otevře se vám mnoho možností, jak získat nové a větší vědomosti a přetavit je v moudrost.

Výklad:
"Budete-li v harmonii s přírodou získáte duševní rovnováhu."
Jedině když bude váš život sladěn s přírodou, poplyne tak, jak má. Citová rovnováha vyvěrá z toho, že se stravujete v souladu s okolní přírodou. Přírodní strava vede k přirozenému toku energie, zatímco nepřírodní strava vede k disharmonii a stagnaci. Moře je v ustavičném pohybu, stejně tak by měl být pohyb součástí vašeho života. Přijmete změnu, neboť pouze změna je stálá.
V harmonii s přírodou získáte fyzickou i psychickou sílu. Sny, fantazie, skryté touhy, hlubiny zapomnění a léčivá síla prozření, příval životní energie vedoucí k psychické vyrovnanosti.

Výklad obrácené runy:
Musíte se naučit plynout s tokem, ale nenechte se jím bezmocně unášet. Je třeba rozpohybovat různé oblasti vašeho života, jinak začnete stagnovat. Pár prostých změn povede k velkým pozitivním účinkům.
Rozhýbejte a zaktivizujte všechny své tvůrčí schopnosti; období zmatků a ztráty iluzí; špatný úsudek; nedostatek vůle, pocit zmaru - "loď jde ke dnu".