8. listopadu 2016

Luna v jednotlivých znameních

Jednotlivá znamení zvěrokruhu mají odlišné charakteristiky, proto je rozdílný i emocionální vliv Luny při průběhu zvěrokruhem. Každé z dvanácti znamení má také symbolicky v moci určité části těla. Ve dnech, kdy Luna prochází tím kterým znamením, bychom proto měli být na příslušné orgány opatrnější. Zátěž a námaha působí dvojnásob škodlivé, naopak vše, co pro své zdraví uděláme, má přímo blahodárné účinky.


Luna v Beranu (oheň)
V těchto dnech pociťují lidé větší potřebu komunikace. Jsou rádi ve společnosti a vrhají se s elánem do různých aktivit. Nadšení ale trvá většinou jen krátkou dobu. Je čas na žár a žhavou lásku, sport a cestování. Bude se dařit obchodu.
Ctižádost, temperament, hádavost, impulsivnost, ukvapenost, přelétavost. Příznivá doba pro zahajování nových věcí a iniciování změn. Všeobecně není toto období vhodné pro finanční záležitosti a spory. Náchylnější jsou hlava, obličej, mozek, spánky, zuby, oči, nos, životní síla.

Luna v Býku (země)
Zemitý Býk nerad vyvolává změny, nechce se pouštět do riskantních podniků. K čemu se člověk rozhodne a co udělá teď, má dlouhé trvání a jen těžko se to odvolává. Je nejlepší doba na ukládání peněz, plánování rozpočtu, spoření, začátek stavby i jiného dlouhodobého podniku.
Citová stabilita, zdvořilost, laskavost, vznešené vystupování, přívětivost, potřeba klidu a jistoty, ale v náročných dnech také umíněnost, touha po majetku a sobectví. Příznivá doba pro investice. Citlivějšími partiemi jsou zuby, krk, hrtan, hlasivky, hltan, šíje a svalstvo krku, ramena, čich, chuť.

Luna v Blížencích (vzduch)
Blíženci přinášejí vzdušné, nestálé až hektické časové rozpětí. Důležité je tedy zůstat u vyjednávání, plánování, při výměně nápadů a činy přesunout na vhodnější dobu. Je čas na nezávazné schůzky, dlouhé telefonáty, ale i na vyřizování korespondence, umělecké řemeslo a nejrůznější tvůrčí činnosti.
Nestálé emoce, roztěkanost, zvědavost, neklid, sklon dělat mnoho věcí najednou. Čas vhodný pro jednání, plánování, nezávazné schůzky, cesty a kontakty. Je třeba pečovat o plíce, průdušky, dýchání, ruce a paže.

Luna v Raku (voda)
Tady je Luna ve svém vlastním znamení. Proto se projevují city a lidé se sbližují. V této době jsou ale všichni přecitlivělí a navíc může člověk mít, vzhledem ke své náladě, sklony k přejídání. Je čas věnovat se rodině, domácnosti, vaření, zkrášlování bytu a také svým sběratelským vášním. Nastala vhodná chvíle i na romantiku a volání vody a moře.
Družnost, vyrovnanost, citlivost, bystrost a dobrá intuice, na druhou stranu bázlivost, ovlivnitelnost, často náladovost a podrážděnost. Citlivá doba vhodná pro kontakty s rodinou. Dny nejsou dobré pro zahajování dlouhodobě trvajících záležitostí, staveb a půjčování peněz. Citlivějšími tělesnými partiemi jsou žaludek, hrudník, mléčné žlázy, žlázy s vnitřní sekrecí, trávení.

Luna ve Lvu (oheň)
Teď je na řadě zábava a radost ze života. Ale toto znamení vyvolává mimo jiné i ochranné instinkty a potřebu starat se o slabší. Bude se dařit prodej i společenských setkání. Je vhodné uspořádat piknik, slavnost i ples. Také pěstování přátelství a žhavá láska je na místě. Je čas na trochu luxusu, nákupy bez cíle, sport a tanec.
Sílí štědrá, ušlechtilá, silná, ctižádostivá, důvěřivá a tvořivá povaha, předností je zdravý rozum a spolehlivá paměť. City jsou vyjadřovány dramaticky. Charakteristické jsou zvýšené organizační schopnosti, roste podnikavost, na druhé straně také vznětlivost a arogance, potřeba dominovat a poučovat druhé. Vhodná doba pro obchodování, konkurzy či zkoušky. Pozor na poruchy srdce a krevního oběhu, záda, bránici.

Luna v Panně (země)
Tato doba není jednoduchá. Potřeba kontaktu se dobře nesnáší se zdrženlivostí tohoto znamení. Ale je to dobrá doba pro maličkosti, detaily, organizaci, soustředění a povinnosti. Péče o domácnost a rodinu je v popředí, stejně jako opatření podporující zdraví. Není pravá chvíle pro nezávislé a kreativní podnikání. Psaní dopisů, drobné opravy a učení jsou nyní vhodné činnosti.
Náročnost, pracovitost, pořádkumilovnost, schopnost věnovat se detailům, výborná paměť a pozorovací smysl. Vhodná fáze pro organizační činnost, koncentraci, dotažení věcí, naopak nevhodná pro nezávislé a kreativní záležitosti. Panna ovlivňuje nervový systém, slinivku, slezinu, tenké a tlusté střevo a celý proces trávení.

Luna ve Vahách (vzduch)
Je čas na nové romance, přátelství i partnerství. Vyhněte se konfliktům, žárlivým výstupům a majetnickým reakcím. Není snadné zůstat nyní zcela objektivní. Všichni by se měli uvolnit a udělat si také chvíli pro sebe. Panuje zvýšená vnímavost ke všemu krásnému i luxusnímu, je vhodná doba na zkrášlování bytu, požitek z umění i na plesy a slavnosti.
Umělecké sklony, kultivovanost, jasné názory, schopnost vyjednávat, upřímnost. Ve špatném nastavení nadměrná citlivost a sklon k netrpělivosti. Doba není vhodná pro řešení zásadních otázek či problémů, příznivá pro nové vztahy, romance, přátelství a kontakty. S vlivem znamení Vah jsou spojovány játra, ledviny, čištění krve, rovnováha tělesných tekutin.

Luna ve Štíru (voda)
V tomto období má člověk sklon ke kritickému jednání, zvýšená citlivost a zranitelnost může vést ke krizím. Zvyklosti a rituály se projevují zvlášť výrazně. Přecitlivělí lidé musí počítat s tím, že mohou mít větší problémy než jindy. Vládne voda a moře. Meditace i psychoterapie budou obzvlášť účinné.
Kritičnost, impulsivnost, sílí vůle, zvyšuje se hádavost, žárlivost, tendence riskovat. Můžete se cítit náruživější a smyslnější, je to doba vynalézavosti a schopnosti vnímat souvislosti. Postavení Luny není vhodné pro řešení finančních záležitostí, cestování, ani začátek nových akcí či vztahů. Se znamením Štíra je spojován močový měchýř, močové cesty, pohlavní orgány, sexualitu.

Luna ve Střelci (oheň)
Zvyšuje se potřeba vymanit se z všednosti a stereotypu. Někteří lidé upadají do nevysvětlitelného neklidu. Je čas na kontakty a pěstování přátelství, cestování, vzdělání a sport. Zejména komunikace s lidmi z cizích zemí, má v této době naději na zdárný průběh. Horoucí láska má také své slovo.
Upřímnost, otevřenost, bezstarostnost a smyslnost. Z negativních vlastností výbušnost, hádavost a nezodpovědnost. Doba je vhodná pro právní záležitosti, nové projekty a plány, kontakty se zahraničím, investice, zakládání firem a společností a dohody všeobecně. S vlivem Střelce souvisí křížová kost, pánev, kyčle, hýžďové svaly, sedací nervy, stehna a stehenní kosti a celková pohyblivost.

Luna v Kozorohu (země)
Teď stojí v popředí zaměstnání a obchod. V těchto dnech jde o tradici, autoritu, pravidla, disciplínu. Je ideální doba na pořádání konferencí, seminářů a přednášek i na plánování, organizaci a dlouhodobé obchody. Panuje ale i jistá tendence k pesimismu, nespokojenosti a depresím.
Dobré organizační schopnosti, opatrnost, realismus, svědomitost, na druhé straně úzkostlivost a kritičnost. Spíše než city stojí v popředí zaměstnání, obchod, práce, kariéra. Vhodná doba pro zahájení důležitých projektů, studií či jakékoli práce s půdou. Citlivější je naše kůže, kosti, kolena, klouby, vazy, šlachy.

Luna ve Vodnáři (vzduch)
Hlavní slovo nyní dostávají ženy. Dobrá doba pro nové nápady a pro plánování budoucnosti. V popředí je i starost o druhé a zájem o dění kolem nás. Je tvůrčí období, ale i čas na protest a vzpouru i racionální úvahy. Lidé, kteří kladou příliš velký důraz na ideály, se mohou v této době zklamat. Objevuje se ale zvýšený zájem o mystéria a tajemství.
Zdvořilost, družnost, citový odstup, láska k umění, zájem o vše zvláštní. Vhodná doba pro nové nápady, plánování budoucnosti a práci mezi lidmi. Vyhněte se jednání s nadřízenými a odložte setkání s přáteli. Co se zdraví týče, projeví se zvýšenou citlivostí lýtek, kotníků, bérce, křečových žil.

Luna v Rybách (voda)
Tato doba je dobrá k tomu, aby byl člověk sám a zabýval se spirituálními a mystickými záležitostmi. Někteří lidé jsou v této době vysloveně nespolečenští a drží své emoce pevně pod zámkem. Všeobecně panuje nejistota a nedůvěra. Je čas k meditacím, hledání poznání a třeba i k návštěvě kostela. Je doba snění a tvoření, zpěvu a hudby, vody a moře.
Představivost, klid, pohostinnost, romantické naladění, tvořivost, ale také nadměrná přecitlivělost, nerozhodnost a bázlivost, sklony k depresím. Doba vhodná pro samotu, niterné prožitky všeho druhu - umělecké i duchovní. V praktických věcech panuje nejistota a nedůvěra. Není vhodné začínat cokoli nového, spíše se zaměřte na dokončení rozdělané práce. Mohou se ozývat partie podbřišku, nohou, prsty u nohou, chodidla a lymfatický systém.