25. listopadu 2016

Magické pomůcky: Athame (Dýka, Nůž)

Tato dýka s černou rukojetí a dvojitým ostřím je jednou ze základních pomůcek čarodějky. Podle některých tradic má athame jen jedno ostří. Tuto dýku si můžete pomalovat nebo si na ni vyrobit sametové či kožené pouzdro. Jakmile získáte athame, bude s vámi navždy. Tento nástroj byste měli posvětit jako ostatně všechny nástroje, které vám slouží při magických rituálech.

Železo nebo ocel se zdají nejvhodnějším materiálem. Rozměr nože by měl vyhovovat především vám. Měl by být takový, abyste se s ním cítili pohodlně. Je to váš osobní nástroj - magický nástroj - a jako takový je zvláštní. Nejlepší je vyrobit si ho sám, ale klidně si můžete upravit již hotový nůž nebo si athame zakoupit. Vše opět záleží jen na vás.

Dýka se používá k vyznačení rituálního kruhu a k práci se silami. Nestačí koupit si ho někde v obchodě a dál se o něj už nestarat. Athame je jen váš. Nikdo kromě vás ho nebude používat. Odstraňte ho z dosahu ostatních lidí a uschovejte spolu s ostatními posvátnými nástroji na chráněném místě.

Athame je propojen se vzduchem.

Já osobně athame nepoužívám. Jak už jsem na blogu v komentářích psala, tak jsem se naučila pracovat s minimem pomůcek, což ale nevylučuje fakt, že si třeba athame někdy v budoucnu pořídím.
(Lady Rovena)