25. listopadu 2016

Magické pomůcky: Čarodějnická láhev (čarodějná láhev, magická láhev)

Láhve, lahvičky a jiné podobné nádobky byly vždy součástí obydlí čarodějnic. Buď to mohly být obyčejné láhve a nebo ty, kterým se říkalo Čarodějnická láhev.

Láhve, ve kterých byly magické oleje a lektvary sloužily pouze k jejich uchování, ale čarodějnická láhev měla zcela jinou funkci. Byla součástí určitých rituálů, které měly sloužit např. k ochraně, nebo k "vyvolání" nebo udržení lásky apod.

Do čarodějnických lahví se dávaly různé ingredience, které měly zaručit, že se určitý rituál podaří. Byly to různé předměty, jako např. jehly, střepy nebo kameny, kousky rostlin nebo magické oleje. Vše co bylo v láhvi mělo určitý význam a vždy bylo určeno jen pro daný rituál. Např. jehly a střepy pro ochranu, kámen růženín pro vyvolání nebo udržení lásky.Vše záleželo na zkušenosti nebo intuici samotné čarodějnice.

Čarodějnické láhve na vyvolání lásky apod. si čarodějnice, nebo osoba, která si tuto láhev přála mít, nechávala u sebe doma. Pokud se jednalo o čarodějnické láhve na ochranu, tak ty byly většinou odneseny na vzdálené místo a zakopány do země. Občas se tyto láhve zakopávaly na zahradě samotné čarodějnice. Vždy se muselo dbát na to, aby takovou láhev nikdo nevykopal a hlavně neotřevel. Pak by toto "ochranné kouzlo" pominulo. Toto pravidlo platilo i pro ostatní čarodějnické láhve - nesměly se otevřít, jinak jejich "kouzlo" pomine.