30. listopadu 2016

Meditace a léčba pomocí jednotlivých drahokamů

Když onemocníte, můžete drahokamy nejen nosit jako ozdobu, ale také si léčivý kámen přikládat "přímo" na postižený orgán nebo příslušnou čakru, a to na 15-20 minut denně.

Vhodné prostředí
Zvolte si oddělenou, klidnou místnost s odpovídající atmosférou. Neměla by být příliš světlá, ale ani příliš tmavá. Znamená to, že pokud hodně svítí sluníčko, měli byste si případně zatáhnout závěsy. Lehněte si na záda na podlahu. Jako vhodná podložka poslouží měkký koberec nebo jógová rohož.

Mírně roztáhněte nohy a paže položte asi na šířku dlaně od těla souběžně s ním. Přiložte si kámen, který jste si vybrali. Oči můžete nechat otevřené, nebo je zavřít buď úplně, nebo jen na úzkou škvírku. Pravděpodobně se vám podaří nejsnáze "vypnout", když oči zavřete. Varianta se zpola zavřenýma očima vám možná zase zajistí optimální rovnováhu mezi uvolněním a koncentrací na drahokamy. Vnímejte, jak máte postupně čím dál lehčí nejdřív nohy, posléze paže, trup a celé tělo. (Neměli byste však usnout!) Nechte na sebe léčivý kámen jednoduše působit. Pociťujte, jak přijímá teplo vašeho těla a znovu vám je vrací. Představujte si, že váš dech má barvu vybraného kamene. Inhalujte tuto barvu. Nechte před svým duchovním zrakem tuto barvu proudit do nemocného těla, do příslušného orgánu nebo energetického centra.