30. listopadu 2016

Nošení kamenů - léčivá ozdoba

U mnoha onemocnění se doporučuje nosit zvolený drahokam přes den jako ozdobu. Lépe už nemůžete spojit příjemné s užitečným! Správný kámen totiž dokáže velmi smysluplně doplňovat klasickou medicínskou léčbu nějakého neduhu. Při výběru správného kamene vám pomůže barevné přiřazení drahokamů k příslušným energetickým centrům těla, dále také seznam indikací a popis konkrétního kamene.

Krásné a prospěšné
Šperk s drahokamem, přiřazeným k horním energetickým centrům, je nejlépe nosit na řetízku kolem krku. V obchodech jsou k dostání kameny již provrtané, které lze zavěsit na šňůrku (jejíž délku je možné upravit podle potřeby). Alternativně si můžete na řetízek připevnit váček uháčkovaný z přírodních vláken, do něhož jste kámen vložili.

Pokud jde o minerály přináležející k dolním energetickým centrům těla, můžete nosit šperk na zápěstí nebo si dát kámen do kapsy kalhot či saka a co nejčastěji ho mnout v ruce.
Platí pravidlo, že nebroušené a neleštěné kameny, tedy neopracované surové kameny, v sobě mají víc pozitivní energie než opracované. Na druhé straně ale vybroušené a vyleštěné kameny přilnou mnohem lépe ke kůži a padnou lépe do ruky, a proto jsou často jasnou volbou číslo jedna.

Tak například krátký řetízek s ametystem může pomoct proti bolestem hlavy a poněkud delší přívěsek s akvamarínem, jantarem, rutilem, modrým safírem nebo tygřím okem prospívá při zánětu průdušek nebo jiných onemocněních dýchacích cest. Pokud máte potíže se srdcem, můžete nosit přívěsek s aventurinem v úrovni srdce. V tomto případě dobře poslouží rovněž olivín, smaragd nebo zelený turmalín. K pozitivnímu ovlivnění činnosti slinivky břišní se hodí pravý (!) citrín. Šňůrka s citrínem by měla dosahovat až k pupku. Jinou možností je dát si citrín do kapsy kalhot a často jo mnou v ruce, a to vždy tak dlouho, než přijde teplo vašeho těla. Protože čakry - neboli energetická centra těla - jsou všechny vzájemně propojené, najdou si vibrace drahokamu i oklikami cestu tam, kde je jejich účinku nejvíc zapotřebí.

Trpíte-li několika chorobami současně, můžete si na seznamu indikací najít kámen, který účinkuje na co možná největší počet vašich potíží. Máte-li například astma, žlučníkové potíže a dnu, přicházel by pro vás z doporučovaných kamenů nejspíš v úvahu jantar.

Pravidlo čtyř týdnů
Noste kámen tak dlouho, než se dostaví žádoucí účinek a cítíte se opravdu dobře. U chronických nemocí může jít o poměrně dlouhou dobu. Pokud však ani po čtyřech týdnech nošení necítíte žádné zlepšení, je vhodné vyzkoušet jiný kámen. I když je vám o něco lépe, měli byste svůj kámen po čtyřech týdnech nošení alespoň na tři týdny odložit než ho začnete opět používat. Důležité ovšem pokaždé je, abyste kámen, který nosíte jako šperk, pokud možno jednou týdně vybili a zase nabili. Na noc byste si ho měli v každém případě sundávat a nechat volně ležet v místnosti, kde nespíte.