21. listopadu 2016

O mně ...

Někdo o mě říká, že jsem czarownica, někdo čarodějnice nebo čarobába a jiný zase Baba Jaga :o)
Narodila jsem se 22.2.1974 (Ryby) a od malička se zajímám o léčivé bylinky. Později k tomu přibyly i bylinky jedovaté a časem i léčivé kameny, runy a mnoho dalších věcí nejen z oblasti magie a esoteriky, ale i alternativního léčení. Nejsem jen teoretik, ale i praktik. Praktikuji runovou magii, lidovou magii, rituální magii, magii svící, barev a další a další, různě a jinak :) zkrátka zrovna to co potřebuji. Poradím, doporučím, ale rituály za vás neudělám, takže ode mně nečekejte, že pro vás udělám nějaký rituál na přivábení milého nebo runový výklad :o) Důvod? Čas a rodina. Tyhle věci provádím jen pro sebe, rodinu a velmi blízké přátele. Je to pro mě koníček, ne práce ... aspoň pro zatím :o) Až se budu živit jako profesionální Baba Jaga, tak vám určitě dám vědět, ale pak už to nebude zadarmo :o)


Z mé první ankety na mém prvním blogu vzešel jeden návrh, že vás zajímá jak se mám (nevím jestli vás to zajímá, ale Lúmenn psala, že ano) a tak jsem se rozhodla, že sice nenapíšu o tom jak se mám,  ale rozhodla jsem se, že napíšu něco o sobě. A tak jsem prošmejdila jiné blogy, abych se inspirovala a dala jsem dohromady něco o sobě....něco jako dotazník...miluju dotazníky :o)

jméno: Jana
... neříkejte mi "Jano" nemám to ráda ... můj synovec mi říká Janičko :o) a jinak mi říkají Jaňule, Jaňulko.... ty zmije jedovatá :o) néé, dělám si legraci :o) no a v práci mi občas řekli "Čarovnico" (čarodějnice) ... a nebo taky Lady Rovena. Jak jsem přišla k přezdívce Lady Rovena to zjistíte tady.

příjmení:
nežeknu :o))) myslím, že to není důležité :o) ti kteří mě znají osobně, tak těm to řeknu :o)

datum narození: .... před dávnými a dávnými časy, kdy krajinou létali draci :o)
...  nu dobrá...22.2.1974 :o) no a jinak jsem se narodila v Havířovské nemocnici, protože tu Karvinskou zrovna malovali (rodiče bydleli v Karviné) ... zajímavé je, že na "stará kolena" jsem se přestěhovala do Havířova ... byt jsme sehnali až tady ... ale nezlobte se havířovští...stále mě to táhne do Karviné :o) chtěla bych se tam vrátit. Menší aktualizace: Do Karviné jsem se jaksi nedostala, protože jsem skončila v Orlové :)

životní číslo: 9
znamení zvěrokruhu:
západní: Ryby
východní: Tygr...dřevo :o) fakt...jsem dřevo :o)...je to dřevěný tygr :o)
keltský: borovice
indiánský: vlk
egyptský: Amon-Ra
cikánský: kaple

vyznání: Pohan, kdysi Wiccan, ikdyž eklektik, ale v současnosti si razím svůj směr, obracím se ke Keltům, severským národům, druidům a různým a jiným ... tenhle směr jsem nazvala BabaJagismus ... tedy čarodějnictví ... zkrátka jsem čarodějnice :o)

zaměstnání: Specialista na tištěné písmo a pracuji ve firmě Zdroj informací a poznání :)

oblíbená barva: černá, žlutá, fialová (spíš ty tmavší) ... tyrkysová, khaki, hnědá, barvy podzimu, všechny ostré barvy...nemám moc ráda pastelové...a nesnáším růžovou :o)

oblíbený kámen: ametyst..líbí se mi všechny kameny

oblíbený strom nebo keř: bez černý, tis ...mám ráda všechny stromy a keře

oblíbená květina: žlutý tulipán :o) ... proč? snad proto, že když jsem kdysi zpívala, tak jsem za své vystoupení dostala žlutý tulipán...a tak nějak to už ve mně zůstalo :o) ale jinak mám ráda všechny květiny...hlavně ty žluté :o) (slunečnice) ale líbí se mi také zelená chryzantéma...to jsou hodně zvláštní kytky ... zelené

oblíbené jídlo: rajská polívka s nudlemi, šťovíková (jestli přesvědčím maminku, tak jednou na blog dám recept), tiramisu :o), tvaroh (koláč, knedlíky), knedlíky na páře s borůvkami...jéžiš to je blaho...no už toho nechám :o)
oblíbené pití: zelený čaj Sencha, černý čaj Ceylon a také Pu-erh (někdy uváděn jako černý a někdy jako červený čaj), "černá voda" Pepsi nebo RC cola, voda z vodovoda (vodovodu), dřus :o) (džus), griotka, rumové pralinky v tekutém stavu

fujtajbl jídlo: rýžová kaše, žemlovka, rozinky (blééééééé), ananas (blééééé), kompotované jahody ... to je hnus fialový ... moribundus (vyšší stadium hnusu fialového) :o)
fujtajbl pití: všechny hořké bylinné likéry a taky pivo...mě zkrátka smrdí a je moc hořké

co mě baví:
magie...můj blog...skoro všechno :o) nejvíce tvoření... zkrátka musím stále něco dělat s těma pazourama. Proto jsem se také rozhodla, že stvořím tento blog...abych něco "pořádného" dělala :o) No a také občas fotím.
knihy ... různé, hlavně naučné, ale občas i ta beletrie...Draculu od Brama Stokera jsem přečetla snad 10x :o) je to zkrátka klasika...občas si přečtu i Štefana Krále (Stephen King) :o) ale jen povídky...na jeho romány teď jaksi nemám buňky.
hudba ... miluju meditační a relaxační hudbu. Ovšem má srdeční záležitost je Depeche Mode, Oceán, Shalom, ale také Type O Negative ... smutné je, že mi už zbyli jen Plyšáci (Depeche Mode). Jak řekla má sestra Morfie, tak všichni mí oblíbenci pomalu umírají.
umění ... Zdeněk Hajný...to je zase má srdeční záležitost z oblasti umění, ale miluju i impresionisty.
Rodina ... až na prvním místě :)
dcera Hanička a manžel René ... mimoch. kdysi jsme s holkama ve škole probírali nejtrapnější mužská jména a hádejte, které vyhrálo ... Renéééééé :D a dobře ti tak :D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)