29. listopadu 2016

Rituální očista, aneb Očistný rituál

Pro svou magickou nebo rituální očistu používám koupel. Ideální místo pro koupel je určitě někde v přírodě, ale někdy to nejde. V koupelně si udělám takový malý oltář, na kterém je peří (živel vzduch), zapálená svíce (živel oheň), miska s vodou (živel voda), miska se solí (živel země) a samozřejmě zde mám i svícny se svícemi, které symbolizují Bohyni a Boha, ale tyhle svícny používám u všech svých rituálů.

Do koupele používám pět svých nejoblíbenějších bylinek:
• květ černého bezu
• květ lípy
• květ měsíčku
• květ řebříčku
• nať meduňky
Bylinky si nasypu do pytlíčku a převážu červenou bavlnkou nebo nití.
Bylinky používám i na léčivé koupele. V tom případě použiju své oblíbené bylinky a navíc ty, které potřebuji k léčení. Pak pytlíček převážu zelenou bavlnkou nebo nití.

Do vany hodím pytlíček s bylinkami a napustím si vanu. Pak si vlezu do vany. Tohle je pro mě také rituál, takže "pozvu" Vesmír, Bohyni a Boha, medituji a přemýšlím o rituálu, který bude následovat. Pytlíčkem s bylinkami se omývám a myslím na svou očistu. Představuji si, jak se špatné věci, nežádoucí pocity a obtížné myšlenky vyluhují do vody. Tahle koupel netrvá dlouho. Maximálně 10-15 minut. Při vypouštění vany si představuji, že všechno špatné mizí spolu s odtékající vodou a já jsem čistá a mohu pokračovat v rituálu, který bude následovat.

:o) Těžko se o těchto věcech píše, tyhle věci jsou hodně intimní, ale snad vám to pomůže v tom, vytvořit si svůj vlastní očistný rituál :o) A pozor ať nepodpálíte sousedy :o)