22. listopadu 2016

Runové znaky v léčitelství

Fehu - hrudník, dýchací potíže
Uruz - svalovina, fyzická síla
Thurisaz - srdce
Ansuz - ústa, zuby, poruchy řeči
Raido - nohy a hýždě
Kenaz - vředy, horečky a blokády
Gebo - otravy
Wunjo - poruchy dechu, všeobecné tišení bolesti
Hagalaz - zranění, krvácení, poruchy oběhu krve
Nauthiz - paže
Isa - omrzliny, ochrnutí, poruchy vnímání
Jera - střevní funkce, trávicí poruchy
Eihwaz - zrak
Pertho - ženská prsa, genitálie, rození dětí
Algiz - hlava a mozek, šílenství
Sowulo - popáleniny, kožní choroby
Teiwaz - zápěstí, ruce a prsty, artritida
Berkana - nejrůznější potíže s plodností
Ehwaz - bolesti zad, pohybové schopnosti
Mannaz - pata a chodidla, včetně vyvrtnutí
Laguz - nemoci ledvinové a močové
Inguz - choroby a poruchy mužských genitálií
Dagaz - strach, duševní choroby a úzkost
Othala - dědičné choroby a defekty

Runové znaky můžete používat různými způsoby. Možností je opravdu hodně.

Můžete namalovat příslušný runový znak třeba na náplast, na obvazy, na krabičku nebo skleničku od léků, na hrníček na čaj, který pacient popíjí, nebo na nádobu, ve které máte léčivý čaj uložen. Runové znaky si třeba maluji na čajové směsi nebo na tinktury, které si vyrábím.

Můžete využít tzv. runovou vodu. Je to podobné jako aplikace tzv. barevné nebo krystalové vody. Do sklenice nalijete vodu a na sklenici namalujete příslušný znak. Po té vodu ve sklenici vystavíte slunečnímu nebo měsíčnímu záření. Např. vodu s runou Sowulo nebudete dávat na měsíční svit, protože je to sluneční runa, ale dáte ji na sluníčko. Jak dlouho? Postačí pár hodin. Nebo můžete nechat vodu jen tak stát i bez nabíjení Sluncem nebo Měsícem. Runovou vodu si můžete vyrobit třeba i tak, že do nádoby s vodou vhodíte příslušnou runu. Na výrobu runové vody bych doporučila, abyste si pořídili další sadu run, nejlépe skleněných nebo křišťálových. Je to lepší, než vhazovat do vody hliněné nebo dřevěné runy a pak to pít :o)

Můžete třeba upéct "léčivé" sušenky. Na každou takovou sušenku můžete namalovat znak příslušné runy. Nejsou to speciální sušenky, můžete využít nějaký svůj rodinný recept a na sušenku nebo kousek koláče, buchty apod. tuto runu namalovat. No a pak se takový kousek sní :o) a síla dané runy přejde do pacienta.

Kdo praktikuje Reiki, může znak příslušné runy přenést na pacienta. Ti kdo se tímto způsobem léčení zabývají, určitě budou vědět jak na to.

Také můžete runy namalovat na polštář, na kterém pacient leží. Nebo na postel, ve které pacient leží. Runové znaky můžete použít i na oblečení. Můžeš nosit runové znaky jako přívěšky nebo náramky apod.

Pokud jde o rituály v léčení, tak já si dělám rituál se zelenou svící. Zelenou svíci používám na léčení. Namaluji si příslušný runový znak na svíci, zapálím ji a představuji si jak síla runy a světla do mě přechází a uzdravuje mě.

Jak využít jednotlivé runy v léčení záleží jen na vás. Fantazii se meze nekladou. Nezapomeňte runám poděkovat a chovejte se k nim s úctou. Jsou to silné symboly a tak mějte ještě na paměti "Všeho s mírou" :o)