25. listopadu 2016

Uhranutí, prokletí, očarování

Jedná se o podobný stav, jen působení je různé silné. Nejslabší je uřknutí, silnější je prokletí a nejsilnější očarování. Napadená osoba, pokud nemá magické ochrany nebo není v magii školená, se takovému napadení těžko ubrání.

Uhranutí:

Většinou není provedeno záměrně. Jedná se o osobu, která k vám chová hlubokou zášť a svoje emoce nedokáže udržet na uzdě. Neprojevuje je však verbálně, ale mentálně při setkání s vámi. Pozná se to podle zlého pronikavého pohledu, kdy se člověku na okamžik udělá až mdlo. Co se v tu chvíli děje? Nenávistná osoba odčerpala vaši energii a její zlá energie se přilepila na vaši auru a do čaker. Takový člověk se cítí nevýkonný, malátný a lékaři na něm nic nenajdou. Lidový zvyk zde radí, aby si postižený otřel obličej cípem svého spodního prádla.

Prokletí:

Je již provedeno záměrně, ale neplánovaně, většinou v afektu. Zde se jedná o slovní napadení, není-li odstraněno, přenáší se i do dalších životů. Prokletí se projevuje v té oblasti, jak bylo proklínající osobou určeno. Pozná se to podle toho, že v jedné z životních oblastí se takovému člověku zkrátka stále nic nedaří. Nejde to změnit, ať se člověk sebevíc snaží, dokud prokletí není odstraněno. Je pravda, že prokletí může odstranit osoba, která jej na člověka uvalila, nebo provádíme rituál s černou svící.

Očarování:

Je záměrný akt, který je dopředu připravován s cílem dotyčnou osobu poškodit. Většinou se projevuje v oblasti psychicky neodůvodněným strachem, depresemi, i jinými psychickými poruchami, které jsou jen velmi těžko léčitelné klasickou medicínou. Sejmout očarování je obtížné a musí být vykonán magický obřad na jeho zrušení. Pro každé očarování je však vždy dobré si udělat a pronést ochrannou mantru.