7. listopadu 2016

Wunjo


Alternativní název: Wyn, Wunna, Win, Winne, Winja, Wunnaz, Vend, Huun

Hláska: W

Význam: štěstí

Všeobecně: radost, štěstí, sláva

Věštebný význam: rovnováha

Klíčová slova: vyrovnanost, harmonie, poznání, úspěch, odměna, radost, blaženost, spokojenost,
dosažení cílů

Léčitelství: poruchy dechu, tišení bolesti

Představa: rodina jako základ radosti a štěstí

Talisman: k vnitřní vyrovnanosti, k silnější motivaci

Barva: žlutá

Strom: jasan

Rostlina: len

Drahokam: diamant

Význam: Štěstí
            Opravdové štěstí potká jen ty, kdo jsou skutečně vyrovnaní. Štěstí je na vás a nezávisí na jiných osobách a věcech. Musíte být v souladu se svým místem v životě. To vyžaduje, abyste jedli, mysleli a jednali vyváženě. Zdravá výživa (čerstvá, přírodní, organická strava) je základ a povede přirozeně ke zdravému myšlení a zdravým činům. Hledejte proto vnitřní rovnováhu a harmonii a budete přitahovat klid a štěstí. Štěstí vyvěrá z hledání a nacházení pravdy a z jejího začlenění do všech aspektů života.

Výklad:
"Abyste byli šťastni, musíte být v míru sami se sebou."
            Štěstí je vaše, pokud jste ochotni pro ně pracovat. Musíte usilovat o mír a harmonii. Vždy hledat řešení, nesetrvávat v problémech. Štěstí potrvá, jestliže se zakládá na pravdě a čestnosti. Hledejte pouze to, co je dobré a správné, a štěstí přijde samo.

Štěstí je v nás, v naší vnitřní harmonii a vyrovnanosti, v čestném hledání pravdy, v poznání sebe samých; potěšení, radost a pohodlí, prosperita, přátelství, vděčnost (pozor: nezacházet do krajnosti!).

Výklad obrácené runy:
            Štěstí, jež hledáte, je už vaše, avšak nevidíte je, protože jste příliš upoutáni na minulost. Je čas, abyste se odpoutali od starého a přijali nové.

Štěstí je nadosah ruky, ale kvůli přílišné zahleděnosti do sebe je nevidíte, smutek, malicherné spory, střety a odcizení, marné sny a představy, horečné nadšení, záchvaty vzteku.