3. prosince 2016

Achát





  • dodává odvahu, vytrvalost, stabilitu a vyrovnanost
  • pomáhá nám ve všech situacích zůstat věrni sobě samým a udržet si rovnováhu
  • chrání před nežádoucími vlivy
V barvách achátu se projevuje takřka nevyčerpatelné bohatství zemních tónů, uspořádané velmi často ve formách a strukturách, které připomínají krajinu nebo vrstvy zemských hornin.
Achát spojuje naši duši s těmi pozemskými vibracemi, které nám pomáhají zůstat vyrovnaní a pevní uprostřed nesčetných požadavků a bojů každodenního života. Tento kámen nám umožňuje zůstat věrni sobě samým ve všech situacích a projevit odvahu a vytrvalost. Dodává stabilitu a vyrovnanost a chrání vnitřní podstatu svého nositele před nežádoucími vlivy.
Kromě toho posiluje achát sebeúctu a respekt vůči vlastnímu tělu a zostřuje pochopení skrytých duševních pohnutek v nás samých i v ostatních.
Podle různých podání má achát moc přemísťovat horniny a ukazovat skryté poklady. Mužům prý zajišťuje přízeň žen. Kromě toho údajně dodává schopnost rozlišovat mezi opravdovými a falešnými přáteli.
 
Tiší a dodává sílu
Už ve středověku se achátu používalo k zmírnění horečnatých infekcí a k léčbě epilepsie a náměsíčnosti. V moderní nauce o léčbě drahokamy se achát kromě toho používá k zmírňování bolestí hlavy a kožních chorob a k posílení plodnosti.

Achát pro Býky a Štíry
  • Achát dodává Býkům sebedůvěru a podporuje pozitivní projevy jejich se zemí spojené, důkladné a uvážlivé povahy. Pod ochranným vlivem achátu se může Býk optimálně rozvíjet a vykonat věci, které vyžadují vytrvalost, trpělivost a smysl pro realitu.
  • Štírům pomáhá zůstat uprostřed všech útoků a pokušení věrni sobě samým. Posiluje i jejich schopnost rozpoznat skrytá hnutí duše.