3. prosince 2016

Ametystová pleťová krystalová voda podle Hildegardy z Bingenu

Připravuje se odpařovací metodou. Ametystová drúza se položí nad hrnec s vařící vodou na dvě dřevěné tyčinky, takže se vodní pára sráží na jejích špičkách a skapává do hrnce. Po půlhodině se hrnec odstaví. Když voda ochladne natolik, že v ní lze udržet ruku, vloží se drúza na další půlhodinu do hrnce - pouze v případě, že neobsahuje mateční horninu! V opačném případě léčivý kámen do vody nevkládejte. Ametystová voda je i tak dost účinná.

Tato voda čistí pleť, mírní svědění a pomáhá při mnoha kožních chorobách. Kromě toho léčí trudovitost a odstraňuje metličkové žíly (rozšířené kapiláry v kůži). Tato pleťová voda je velmi jemná a činí pleť hebkou a vláčnou. Rozšiřuje póry, podporuje vylučování potu (vhodná pro saunování) a usnadňuje samočištění kůže a podkožních tkání.

Při zevním použití natřete obličej nebo jinou část těla ametystovou vodou a nechte volně uschnout.

V době, kdy vodu užíváte, byste se měli vyhnout mýdlu a kosmetickým prostředkům na bázi alkoholu, protože oslabují její účinek.

Vnitřně užitá má také silně očistný účinek, proto by se jí měly denně vypít nanejvýš 1-3 likérové sklenky. Ve vyšších dávkách může vyvolat průjem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)