3. prosince 2016

Chalcedon modrý



  • dodává lehkost, otevřenost a pochopení
  • přináší uklidnění a vyrovnanost při nervozitě a podrážděnosti
  • zpřístupňuje vnitřní inspiraci
  • podporuje schopnost jazykového vyjádření a pomáhá překonat zábrany v řeči
Jemné, světlé vyzařování modrého chalcedonu uklidňuje a projasňuje mysl, umožňuje nám brát život lehčeji a snižuje naši dráždivost a citlivost. Tento kámen nám pomáhá především v obdobích velkého napětí a celkově je vhodný pro lidi, kteří lehce propadnou nervozitě nebo podráždění. Dodává uvolněnost, pochopení, otevřenost a snášenlivost. Svým uklidňujícím účinkem otevírá i přístup k vnitřní inspiraci a dodává nám schopnost klidně a účinně vyjádřit vstřebané informace.
Chalcedon se odedávna považoval za kámen řečníků. Kdo na něj dýchne a dotkne se ho jazykem bude, jak se dočítáme, požehnán darem výřečnosti. Dnes se na tento mimořádný účinek chalcedonu rozpomínáme znovu. Podporuje život a jemnost a harmonii v jazykovém projevu a pomáhá nám překonat zábrany v řeči. Kromě toho se chalcedon nosil již před tisíciletími jako talisman proti stavům slabosti, těžkomyslnosti a nespokojenosti.

Dodává našemu hlasu sílu - na krk a nervy
Modrý chalcedon rozvíjí svou léčivou sílu zvláště v oblasti krku a hrtanu. Terapeuti pracující s drahokamy ho používají při problémech s hlasivkami a chraptění a při poruchách funkce štítné žlázy. Uklidňující a uvolňující vliv tohoto kamene pomáhá i při nervových poruchách. Ve středověku se používal k neobecnému posílení těla, jako ochrana před nechtěnou hypnózou, k zapuzení melancholie a ke zmírnění horečky.

Podpora pro Blížence a Střelce
  • Modrý chalcedon dodává všestrannému Blíženci větší vyváženost a nadhled a pomáhá mu naslouchat i jeho vnitřnímu hlasu a přijímat jeho inspiraci. Podporuje rovněž přirozené jazykové nadání. Stimuluje harmonický a živý projev jeho řeči a umožňuje mu klidně a jasně vyjadřovat vlastní zkušenosti.
  • Také aktivním a ohnivým Střelcům dodává modrý chalcedon klid a nadhled potřebné k tomu, aby se mohli zahledět dovnitř a přijmout odsud inspiraci. Pomáhá jim přitom přenést přijatou inspiraci dále a předat ji okolí.