1. prosince 2016

Fluorit

Krystalová voda - řád a volnomyšlenkářství
  • Indikace: Sebepotvrzení, flexibilita (duševní i tělesná), zájem, spravedlnost. Osvobození od omezujícího ulpívání, myšlení a vzorců chování. Emocionálně stabilizuje, urovnává zmatky, podporuje tvořivost, soustředění, rychlé myšlení a chápavost, vhodný při učení a pro duševní i tělesnou očistu. Reguluje růst a napravuje nesprávný vývoj. Zpevňuje křehké kosti, pomáhá při gangliomech, potížích s klouby a artritidě. Posiluje zuby, podporuje regeneraci kůže a sliznic, především plic a dýchacích cest, takže pomáhá při suchém kašli. Užívá se při střevních potížích, alergiích a poškozeních nervů a mozku. Je vhodný k omývání pleti a spolu s ametystem, diamantem, topazem a skorylem (černým turmalínem) jako sprej k čištění prostor.
  • Kategorie: Kámen se silnými účinky. Přesto ho lze užívat v neomezeném množství; minimální denní dávka je jedna sklenice (200 ml).
  • Příprava: Všechny metody možné, jen pozor na záměnu s antozonitem (fialová odrůda fluoritu). Ten totiž při ponoření do teplé vody začne uvolňovat fluor a páchnout po zkažených vejcích. Antozonit nevkládejte přímo do vody, rovněž varná a odpařovací metoda jsou v jeho případě vyloučené.