3. prosince 2016

Hematit



  • dodává sílu, pevnost a odvahu v každodenním životě
  • posiluje a vitalizuje tělo
  • za zlých dob vede k větší živosti, radosti ze života a integritě
Hematit nám pomáhá aktivizovat skryté zdroje sil a čelit požadavkům života s větším klidem. Dodává nám pevnost a odvahu, posiluje a vzpružuje tělo a dodává nám neustále novou vitální energii.
Tento kámen nás vede v obtížných dobách, v nichž jsme po tělesné i psychické stránce vystaveni silní zátěži a pomáhá nám je nejen bez úhony přestát, ale i vyjít z nich s větší životní radostí a větší integrací a celistvostí.

V různých kulturách se tento stříbročerně zářící kámen používal k nejrůznějším účelům. Egypťané kladli svým mrtvým pod hlavu talisman z hematitu, aby jim usnadnili cestu na onen svět. Ve starém Babylonu byl považován za kámen nosící štěstí, který umožnil svému majiteli vyhrát každý proces, a v Orientě se o něm říkalo, že ve snech varuje před nadcházejícím nebezpečím a ochraňuje krásné panny před "zlým pohledem",

Vzpružuje, regeneruje, uvolňuje křeče
Husté vibrace hematitu odstraňují stavy slabosti a podporují tvorbu krve a buněk. Po nemoci posiluje hematit regenerační síly těla. Dříve i dnes se navíc požíval při bušení srdce, spasmatech, křečích v lýtkách, strnutí šíje, bolestech v zádech a chorobách sleziny. Podporuje usínání a spánek vůbec, pokud ho máme v noci na ruce nebo po ruce.

Hematit pro Skopce a Štíry
  • Hematit nastoluje harmonii mezi dalekosáhlými cíli Skopce a reálnými možnostmi. Pokud se energie tohoto ctižádostivého znamení drolí, hematit je shromáždí a dodává Skopcům nové síly. Tento kámen jim rovněž pomáhá neztrácet odvahu ani v těžkých dobách, učit se ze zkušenosti a chovat se ohleduplněji a trpělivěji.
  • Štírům otevírá hematit svůj obrovský potenciál regenerující síly, přináší jim větší uvolněnost a klid. V krizových obdobích posiluje jejich odvahu a schopnost překonávat problémy a přijímat ponaučení, která se v nich skrývají, čímž dospívají k větší celistvosti.