3. prosince 2016

Jaspis brekciový


  • spojuje protiklady ve větší celistvosti a harmonii
  • zajišťuje elementární energii Země
  • podporuje nezištnost
  • dodává trpělivou lásku a pevnost
Brekciový jaspis získává svůj pestrý vzor a zabarvení vlivem trosek hornin, které jsou spojeny nějakou základní masou, jako je křemen. Zdá se, jako by tento kámen v sobě pojil v pestrém nakupení plnost všech možností včetně kvality, např. spojování vlastností, jako jsou klid a aktivita, přijímání a dávání, fantazie a činorodost, jež pak ve vzájemné kombinaci vedou k dokonalosti
Stejně jako všechny kameny z rodiny jaspisů je i brekciový jaspis spojen především se silou Země. Dodává nám moudrost, elementární sílu a trpělivou lásku "matky Země", která v sobě uchovává všechny výrazové projevy života a spojuje je v jednotu.
Tento kámen nám ukazuje, že všechny zkušenosti, vlastnosti a životní formy mají své místo, učí nás nezištnosti a skromnosti, dodává nám pevnost a trpělivost.

Pomocník žen
Jaspis je odedávna oceňován jako léčivý kámen. Používá se při ženských chorobách, k usnadnění porodu, při dysfunkci ledvin i k obecnému posílení imunitního systému. Také při nejrůznějších zátěžích způsobených vlivy životního prostředí se osvědčilo využít léčivé síly tohoto kamene.

Ideální pro Kozorohy a Raky
  • Vibrace brekciového jaspisu jsou v harmonii s pozemskou energií Kozoroha. Posilují jeho skromnost, pevnost a trpělivost. Současně udržují jeho duši otevřenou mnohostrannosti při tvoření, čímž působí proti možné zatvrzelosti nebo jednostrannosti.
  • U Raků podporuje tento kámen mateřsko-pečovatelské tendence a současně je osvobozuje od příliš velké emocionální fixace tím, že je učí zahrnout do svého citového bohatství všechny životní formy.