2. prosince 2016

Krystalová voda – počet krystalů

Zajímá vás kolik kamenů je potřeba vložit do krystalové vody? Na to není tak lehké odpovědět. Musíte vzít v úvahu více faktorů.

Optimální intenzita:
Musíte vědět, jestli chcete mít mírně, nebo silně působící krystalovou vodu. Vezměte v úvahu vlastní konstituci. Jestli jste robustnější, tedy oplácanější, pak může být krystalová voda trochu silnější. Pokud jste štíhlejší, pak použijte slabší krystalovou vodu.
Omyl je: Čím více, tím lépe. Tak tohle je špatně. Nejúčinnější je totiž správná dávka. A ta může být třeba i minimální. Jestli si nejste jisti počtem kamenů, tak začněte raději se slabší krystalovou vodou. Pokud je její účinek nulový nebo velmi slabý, můžete její intenzitu zvýšit.

Druh léčivého kamene:
Dalším faktorem je druh kamene. U intenzivně působících léčivých kamenů (např. diamant) stačí na 1 litr vody jeden až tři surové krystaly o průměru 3-4 mm. U peridotu stačí 3-5 surových kamenů nebo oblázků velkých jako nehet malíčku. Naopak u jemně působícího ametystu můžete do vody vložit celou hrst kamenů, a pokud jde o křišťál, tak zde teoreticky neexistuje žádné omezené množství.

Kvalita léčivého kamene:
Dalším faktorem je kvalita kamene. Např. tmavě zelený aventurin působí mnohem intenzivněji než světle zelený. Proto tmavě zeleného potřebujete jen 3-4 oblázky, kdežto světle zeleného potřebujete celou hrst.

Způsob přípravy krystalové vody:
Způsob přípravy krystalové vody vám pomůže při správném zvolení počtu léčivých kamenů. Na každou metodu přípravy můžete použít jiný počet kamenů.
  • Sklenice postavená na kamenné podložce, kameny vložené přímo do vody nebo voda v kamenných miskách - to jsou nejjemnější metody. Umožňují nejpřesnější dávkování krystalů.
  • Odpařovací a varná metoda jsou již výrazně intenzivnější a zpravidla vyžadují jen poloviční množství krystalů.
  • Nejintenzivnější je ovšem přikládání krystalů. Většinou stačí jediný kámen. V tomto případě rozhoduje o intenzitě krystalové vody čistota, čirost a velikost přiložených krystalů.

Velikost, druh a zpracování léčivého kamene:
Intenzitu krystalové vody rovněž ovlivňují velikost, druh a opracování použitých léčivých kamenů.
  • Intenzita krystalové vody bude mnohem vyšší, pokud je kámen v přímém kontaktu s vodou.
  • Čím větší je styčná plocha kamene a vody, tím intenzivnější bude krystalová voda. Proto jsou kameny s hrubším povrchem žádanější než hladce vyleštěné. Obdobně má intenzivnější účinek více menších kamenů než jeden větší.

Zde máte velmi zjednodušené shrnutí - množství krystalů použijte na 1 litr vody




Čím jsou krystaly drobnější, tím méně je jich potřeba. U hladce vyleštěných větších kamenů (např. větších oblázků) může být jejich množství naopak větší.

Údaje o počtu, které jsem uvedla (množství krystalů) je jen přibližné. Při užívání krystalové vody dejte na své pocity a důvěřujte své intuici a smyslům. Správné množství určíte při tolika různých faktorech často mnohem lépe pomocí intuice než rozumem. Pokud si myslíte, že počet krystalů je málo, pak přidejte další, a máte-li naopak dojem, že je jich mnoho, pak několik odeberte.