2. prosince 2016

Krystalová voda – příprava


Jestli už máte vybraný léčivý kámen, tak vám nic nebrání v tom, abyste se vrhli na přípravu krystalové vody. Bude to chtít jen několik pomůcek.

Obecně:
  • skleněná nádoba s dobře informovatelnou vodou
  • neutrální skleněná nádoba k přípravě krystalové vody (bezbarvá a pokud možno bez potisku nebo rytí)
  • vybrané léčivé kameny
  • kartáč k mechanickému čištění léčivých kamenů
  • vysoce koncentrovaný alkohol k dezinfekci (osobně bych zvolila ten z lékárny)
  • čistý hadřík k dezinfekci
  • ametystová drúza nebo miska se solí k energetickému očištění léčivých kamenů
  • dřevěné kleště, pinzeta a další nástroje k manipulaci s očištěnými léčivými kameny (v obchodě jsem narazila na dřevěné pinzety nebo kleště určené k vytahování okurek z láku, nebo k rožnění. Nepoužívejte kovové nebo plastové nástroje. Pokud máte skleněné, je to super)
  • čajové sítko nebo skleněný trychtýř s filtračním papírem na slévání krystalové vody
  • láhve k uchovávání krystalové vody (nejlépe z modrého nebo fialového skla)
  • alkohol ke konzervaci (jenom pro delší skladování. Zase bych volila ten z lékárny)
  • hadřík na sušení léčivých kamenů

Pro speciální metody:
  • zkumavka z křemičitého skla pro zkumavkovou metodu (pokud nemáte, zvolte o něco menší skleněnou nádobku, než je nádoba pro tvorbu krystalové vody. Tak malou, aby se do této nádoby dala vložit a ještě tam zbylo hodně místa na samotnou vodu. Něco jako když při vaření používáte vodní lázeň - tedy nádoba v nádobě)
  • hrnec na vaření pro varnou nebo odpařovací metodu
  • dřevěné hůlky na uložení krystalů pro odpařovací metodu
  • průzračné krystaly léčivých kamenů pro přikládací metodu
  • kamenné podložky z léčivých kamenů
  • kamenné misky z léčivých kamenů

Čištění kamenů
Před přípravou krystalové vody, musíte léčivé kameny pořádně očistit. Pořádně očistit (mechanicky) musíte hlavně nově koupené léčivé kameny nebo ty, které jste dlouho nepoužívali. A samozřejmě je musíte také očistit energeticky. Dodržujte následující postup:
  • Mechanické čištění - důkladným kartáčováním. Pokud máte hodně znečištěný léčivý kámen, např. najdete diamant na zabahněné zahrádce :o) pak můžete použít i čistící prostředky, ale pozor! jen ty biologické. Potom léčivý kámen opláchněte pod tekoucí vodou. Samozřejmě jen ty, které vodu snášejí.
  • Dezinfikování vysoce koncentrovaným alkoholem snižuje případné riziko výskytu mikroorganismů. Protože však alkohol brzdí příjem informací, musíte léčivé krystaly hned důkladně opláchnout pod tekoucí studenou vodou. Poté si důkladně opláchněte pod tekoucí vodou ruce, protože budete léčivé kameny energeticky čistit a budete se jich dotýkat. Ruce si můžete očistit i biologickým dezinfekčním prostředkem.
  • Energetické čištění - tento krom je trošku zdlouhavý, takže si na to udělejte dostatek času. Nejdříve musíte léčivé kameny "vybít" a to pod tekoucí studenou vodou a potom je "očistit", aby z nich byly vymazány cizí informace.
  • Vybíjení - držte léčivý kámen asi minutu pod tekoucí vodou a přitom je silně třete palcem. Po nějaké době zjistíte, že palec už tak snadno po povrchu léčivého kamene neklouže. V tuto chvíli je vybíjení u konce.
  • Vymazání přijatých cizích informací - k tomu je nejvhodnější ametystová drúza nebo její kousky. Kameny položte, nejméně na dvě hodiny, na ametystovou drúzu. Intenzivní energetické vyzařování ametystových hrotů rozpouští nashromážděné informace. Kameny mohou na drúze ležet i déle. Klidně 8-12 hodin, časové omezení neexistuje. Pokud nemáte ametystovou drúzu, pak můžete použít kamennou sůl, která velmi účinně zbavuje kameny přijaté energie a vymazává cizí informace. Naplňte solí jednu skleněnou misku a potom do ní vložte druhou. Tímto si vytvoříte tzv. solnou misku, ve které se léčivé kameny mohou rychle a intenzivně očistit. Většinou stačí dvě, maximálně 3-4 hodiny. Déle ne, protože mnohé léčivé kameny jsou pak energeticky vyčerpané a ztrácejí svou účinnost.

Na ametystové drúze nebo ve skleněné misce nečistěte mnoho různých kamenů najednou. To můžete jen tehdy, jestliže je drúza tak velká, že jednotlivé léčivé kameny mají od sebe odstup několik centimetrů. Pokud používáte solnou misku, pak pro každý druh kamene připravte jednu misku. Každý druh kamene bude mít svou. Ideální je, když pro veškerou manipulaci s kameny (tedy kromě vybíjení pod vodou) budete používat dřevěné kleště, pinzetu apod.


Osobní příprava
Měli byste mít místo, kde budete krystalovou vodu vyrábět. Také prostředí a atmosféra jsou zdrojem ovlivňujících informací. Přichystejte si očištěné léčivé kameny a všechny pomůcky, které potřebujete k vybrané metodě. Vše by mělo být očištěno a čisté. Měli byste být zklidněni a příjemně naladěni. I emoce ovlivňují krystalovou vodu. Takže žádné nervy a stres. Chce to klid a úsměv na tváři :o)

Opatření vody
Nejdřív si opatřete dobře informovatelnou vodu (viz. Krystalová voda - vhodná voda), nejlépe v důkladně očištěné skleněné nádobě, kterou několikrát vypláchněte čistou vodou. Poslední opláchnutí je vhodné provádět tou vodou, ze které budete krystalovou vodu připravovat.

Skleněná nádoba na krystalovou vodu
Tato nádoba by měla být pokud možno neutrální, tj. nebarevná, bez potisku a bez rytí.
Pokud ovšem chcete, můžete do vody vložit dodatečnou informaci, a to tak, že na nádobu napíšete určitá slova nebo namalujete určité symboly nebo obrázky. Psát můžete i česky nebo jiným mateřským jazykem. Je to možná zvláštní, ale voda umí číst i po vašem :o) Pokud byste se o tomto jevu chtěli dozvědět víc, tak si sežeňte knihy o léčivé síle vody autora Masaru Emoto (nebudu to skloňovat ani ohýbat, ať se vám autor lépe hledá). Na nádobu můžete namalovat i runy nebo jiné obrázky (sluníčko, srdíčko apod.). Vyzkoušejte a uvidíte :o)

Pokud budete chtít připravit jen čistou krystalovou vodu, tak nádoba by měla být neutrální a na nádobu nic nepište ani nemalujte. Očistěte ji stejným druhem vody, do které pak budete vkládat léčivé kameny.

Vše máte připraveno a hurá do přípravy krystalové vody :o)