3. prosince 2016

Magnezit



  • dodává nadhled a trpělivost
  • detoxikuje tělo a duši
  • podporuje ochotu naslouchat
  • podporuje lásku k vlastní osobě i k bližním
Magnezitu se často nesprávně říká "howlit" a pod tímto názvem se také nabízí, protože pravý howlit je jen velmi těžko k dostání. U kamenů, které se prodávají jako howlit, tedy jde většinou o magnezit.
Magnezit nedostal své jméno kvůli magnetickému účinku: pochází totiž z jednoho kraje v Řecku, který se jmenuje Magnesia. Přesto však jako magnet přitahuje tělesné i emoční a psychické jedy a pomáhá nám získat stejnou čistotu a jas, jako je jeho bílá barva.
Takovéto odstranění jedů uvolňuje psychiku i duši. Vede k většímu nadhledu a vnitřnímu klidu a pomáhá nám znovu začít akceptovat a milovat samy sebe. Vnitřní očista vytváří rovněž znovu místo pro ostatní, umožňuje nám zacházet trpělivěji s našimi bližními a posiluje naši ochotu prostě jen naslouchat, aniž bychom se hned vytasili s komentářem nebo protiargumentem.

Výborně detoxikuje a uvolňuje křeče
Magnezit podporuje metabolismus hořčíku a přispívá tak k detoxikaci těla. Uvolňuje křeče a koliky, pomáhá při bolestech hlavy způsobených napětím a migréně. Brání rovněž srážení krve a snižuje tvorbu trombů.

Příznivý pro všechna znamení zvěrokruhu
Magnezitu se nepřiřazují žádná speciální znamení zvěrokruhu. Jeho bílá barva zahrnuje všechny energie - stejně jako bílé světlo, než se rozloží ve spektru barev.