6. prosince 2016

Napařování obličeje

Napařování obličeje umožňuje důkladnou a hlubokou očistu pleti snadno a bez velkých nákladů. Horko vyvolává lokální pocení, jež napomáhá vylučování toxinů z kůže a podporuje cirkulaci. Pára navíc pokožku zvláční a otevře póry, což pleti umožní absorbovat z bylin prospěšné látky.
Běžnou pleť se vyplatí napařovat 1x týdně, mastnou 2-3x, zatímco suchá by se neměla takto ošetřovat častěji než 1x za dva týdny. Rovněž si nenapařujte obličej, máte-li v pleti kožní žilky, trpíte srdečními potížemi, astmatem či nějakými kožními problémy.
K přípravě obličejové napářky pak stačí použít 2 hrsti čerstvých bylin nebo 45 g sušených. V první řadě je třeba pleť vyčistit běžným způsobem a odstranit případně make-up. Bylinky pak vložte do 1,5 litru vroucí vody, zamíchejte a tvář držte asi 30 cm nad nádobou (nad hlavu si vytvořte z ručníku malý stan). Máte-li citlivější pleť, potom odstup zvyšte na 45 cm. Oči mějte zavřené a v této pozici vydržte 10-15 minut. Poté obličej opláchněte studenou vodou. Otevřené póry pak spolehlivě stáhne ředěný bylinný ocet či nálev z květu černého bezu, máty peprné, šalvěje nebo řebříčku nanesený na pleť vatou nebo kosmetickým tamponem. Vyvarujte se také velkých teplotních rozdílů a asi hodinu nechoďte ven.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)