3. prosince 2016

Nefrit



  • chrání před nežádoucími vlivy
  • podporuje emoční růst a vnitřní sílu
  • dodává mír, uvolnění a harmonii
  • otevírá srdce a duši krásám stvoření
  • upevňuje a prohlubuje spojení srdcí
Zelený nefrit se svým vzhledem i účinky velmi podobá známému jadeitu. Až do 19. století se jadeit a nefrit považovaly za stejný kámen.
Nefrit nám dodává harmonii a mír. Jeho uklidňující, uvolňující účinky otevírají naše srdce a umožňují nám objevit a prožít krásu všeho živého ve všech formách a podobách.
Jeho vibrace podporují velmi jemným, příjemným způsobem náš emoční růst. Upevňuje a prohlubuje všechny srdeční vazby. Při ublíženosti a smutku nám pomáhá tyto pocity překonat, abychom se mohli znovu smířit se životem.
Již za starých časů se nefrit nosil na ochranu před psychickým ovlivňováním. Podporuje tak naši schopnost uchovat si vlastní identitu a vnitřní sílu a nepřipustit, abychom podlehli tlaku vnějších okolností nebo jiných lidí. V obtížných dobách nás podporuje v odhodlání dostat se zpět k vnitřní rovnováze a žít podle svého srdce.

Tradiční lék na ledviny
Nefrit je klasický kámen léčící ledviny; posiluje jejich funkci a zmírňuje zánětlivé procesy v krajině ledvin, močového měchýře a močovodů. Předchází rovněž tvorbě ledvinových kamenů. Kromě toho se mu připisuje obecně odkyselující účinek a schopnost pročistit tělní tekutiny. K tomu by se ovšem měl nosit delší dobu na těle.

Nefrit je příznivý pro Ryby a Váhy
  • Nefrit nastoluje harmonii s empatickými a láskyplně jemnými povahovými rysy lidí narozených v Rybách, podporuje je a posiluje. Pomáhá jim svěřit se moudrosti vlastního srdce a mění jejich duši v širokou nádobu, která přijímá život v celé jeho kráse a plnosti.
  • Váhám tento kámen pomáhá dosáhnout jejich cílů jemností a schopností empatie, takže lidé narození v tomto znamení neztrácejí pocit vnitřního míru a harmonie.