6. prosince 2016

Příprava čaje rooibos

Rooibos neobsahuje žádné třísloviny a tak je jeho aroma delším luhováním intenzivnější, ale čaj tím nehořkne.

Nejlépe, když na šálek (200 ml) použijeme jednu čajovou lžičku Rooibosu, spaříme jej horkou vodou a necháme 5-10 minut louhovat.

Jeho aroma je podobné černému čaji, ale neobsahuje kofein a je bohatý na minerály, vitaminy, stopové prvky a přírodní antioxidanty. Jeho účinné látky uklidňují, napomáhají uvolnění a vyvolávají pocit blaženosti. Čaj podporuje imunitní systém a pomáhá při alergiích, střevních problémech a při nedostatku železa.

Letní tip: vychlazený Rooibos bude chutnat zase jinak, když jej smícháte např. s jablečnou, hroznovou, ananasovou šťávou, s kokosovým mlékem a nebo jej zjemníte kolečkem pomeranče, citronu, kousky jahod nebo višní.

Zimní tip: Rooibos je výborný do punčů a svařeného vína. Obzvláště překvapivě chutná s čepičkou šlehačky posypanou skořicí.