3. prosince 2016

Serpentin (čínský jadeit)



  • dodává mír, vyrovnanost a harmonii
  • uvolňuje a zbavuje křečovitosti
  • chrání auru ve stresových situacích, při agresivitě a disharmonii
Serpentin, jemuž se říká i čínský jadeit, se svým vzhledem i účinkem podobá jadeitu. Jeho vyzařování dodává klid a hluboký vnitřní mír, vyrovnává disharmonie a výkyvy nálady.
Tento kámen uvolňuje a zbavuje napětí. Protože naplňuje naši auru vibracemi harmonie a klidu, chrání před agresemi, hádkami a spory.

Citlivým lidem, kteří jsou zvlášť přístupní a otevření vůči atmosféře ve svém bezprostředním okolí, pomáhá distancovat se od negativních vlivů a udržet si vnitřní rovnováhu. Také ve stresových situacích a při přetížení je serpentin dobrý přítel, který pomáhá uchovat si vnitřní klid, mír a nadhled.

Jemně uvolňuje křeče
Serpentin se doporučuje vždy tam, kde pro nedostatek hořčíku dochází ke svalovým křečím nebo kde naše srdce bije mimo svůj normální rytmus. K dalším indikacím patří problémy s ledvinami a se žaludkem a křeče při menstruaci. Příznivé účinky má údajně i při překyselení tělesných tkání. V lékařství ajurvédy se serpentin užívá proti nervozitě, žaludečních neurózách, zvracení, průjmu, vředech na střevech, tyfu a při příliš vysokém krevním tlaku.

Halí Ryby a Váhy do harmonických vibrací
  • Citlivé, málo odolné Ryby chrání serpentin před negativními vibracemi a pomáhá jim tak uchovat si mimořádnou citlivost a jemnocitnost své podstaty.
  • Váhy podporuje v jejich úsilí o harmonii a vyrovnanost a pomáhá jim neztratit vnitřní rovnováhu ani v obtížných, náročných situacích.