3. prosince 2016

Ulehčení bolestivé menstruace (krystalová voda)

Kameny obsahující měď mají úzký vztah k ženským pohlavním orgánům. Proto byla v antice měď přiřazována Venuši (ženskému principu). Moderní výzkumy ukázaly, že při menstruaci stoupá v krvi obsah mědi, zatímco hladina železa klesá (železo je přiřazeno Marsu, mužskému principu). A v klimakteriu se poměr obou prvků opět mění: obsah mědi klesá, zatímco železa stoupá. Tedy v tom případě, že nejste chudokrevní, přesněji chudokrevné.

Spojení mědi a ženství je příznačné pro mnoho dalších léčivých kamenů:
  • Chryzokol (křemičitan měďnatý) - posiluje ženský aspekt u žen i mužů a podporuje starostlivost a péči o druhé.
  • Malachit (uhličitan měďnatý) - posiluje sexuální přitažlivost, smyslnost a zvědavost a podporuje smysl pro estetiku a múzická umění.
  • Tyrkys (fosforečnan hořečnato-hlinitý) symbolizuje ochranu, láskyplnou péči a vlastní sebeurčení.

Na tělesné úrovni podporují všechny tři léčivé kameny mozek, smyslové vnímání a detoxikaci a regeneraci jater. Působí protizánětlivě, tlumí bolesti a uvolňují křeče - zejména při menstruaci. Slabá nebo příliš silná, nepravidelná nebo bolestivá menstruace jsou také hlavní indikace této krystalové vody, kterou nejlépe připravíte metodou přikládání krystalů.

Při akutních bolestech činí denní dávka asi 200 ml (jedna sklenice), jinak 20-60 ml (1-3 likérové sklenky), Při silných křečích je možné ještě zevně přikládat malachit. Protože utišuje křeče (a pomáhá při porodu), po staletí se mu říká porodní kámen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)