19. prosince 2016

Zubní prášek


  • 15 g čerstvých šalvějových listů
  • 15 g mátových listů
  • 25 g hrubozrnné soli

Bylinky opereme, osušíme čistou utěrkou a nahrubo pokrájíme. Bylinky rozložíme na plech na pečení a posypeme hrubozrnnou solí. Plech dáme do trouby předehřáté na 150oC na 20 minut, až bylinky oschnou a začnou se drolit. Pak postupně rozdrtíme v porcelánovém hmoždíři a nakonec směs pomocí lžíce propasírujeme přes husté sítko. Zbytky ze sítka znovu rozdrtíme v hmoždíři. Hotový zubní prášek uchováváme v uzavřené nádobě.

Používáme následovně místo zubní pasty:
Zubní kartáček jen navlhčíme, ponoříme do prášku, pak zuby vyčistíme a vypláchneme vodou a vychutnáme si pocit svěžesti.

No ... já osobně to asi nevyzkouším ... nechci obětovat zbytek svých zubů :o) Takže vyzkoušejte a když tak mi pak prosím napište komentík jak to dopadlo. Jestli vypadly nebo nevypadly :o)