20. ledna 2017

Borový likér (k užití vnitřnímu a vnějšímu)

  • 10 mladých měkkých borových šišek
  • několik mladých borových výhonků
  • žitná (nebo jiný alkohol)
  • hrst kandovaného cukru
Šišky a výhonky rozkrájíme a zalijeme žitnou tak, aby bylo vše ponořené. Necháme alespoň 6 týdnů odstát. Pokud počítáme s konzumací nápoje, po přefiltrování ho ještě osladíme kandovaným cukrem. Potom necháme likér další 2-3 měsíce uležet.
Užíváme 2x denně 15 kapek, které buď rozmícháme s vodou nebo nakapeme na kostku cukru.
  • Přípravek posiluje krevní oběh, léčí nervové poruchy a odstraňuje tělesné i duševní napětí.
  • Zevně působí proti svalovým křečím a ulevuje namoženým svalům. Ale tam bych ten cukr asi nedávala :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)