20. ledna 2017

Borůvkový likér

  • 1 litr borůvkové šťávy (1,3 kg borůvek)
  • 500 ml cukrového sirupu 1:1
  • 1 litr konzumního 80 % lihu
  • kůra z poloviny pomeranče
  • 2 g puškvorce
  • 5 celých hřebíčků
  • 1 ks celé skořice
Borůvky rozmačkáme a necháme je 3 dny kvasit. Po nakvašení je vylisujeme. Získanou šťávu odměříme, přidáme koření a kůru z pomeranče. Směs zahřejeme a vaříme 10-15 minut. Vychladlý roztok přecedíme, přidáme cukrový sirup a konzumní líh. Po promíchání necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)