20. ledna 2017

Jahodový likér

Recept č.1:
  • 1 litr jahodové šťávy (1,3 kg jahod)
  • 1 kg cukru
  • 1 litr konzumního 80 % lihu
  • 50 ml jemného rumu
  • 50 ml brandy
  • 500 ml vody
Jahody rozdrtíme a vylisujeme. Šťávu pak necháme na chladnějším místě sedimentovat a po usazení opatrně slijeme. Čistou šťávu odměříme, naředíme vodou a rozpustíme v ní cukr. Nakonec přidáme konzumní líh, rum a brandy. Po promíchání necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.


Recept č.2:
  • 1 kg jahod
  • 1 litr cukrového sirupu 1:1
  • 1 litr konzumního 80 % lihu
  • 100 ml brandy
  • 300 ml vody
Jahody rozmačkáme a přilijeme vodu a 500 ml konzumního lihu. Směs necháme 8-10 dnů v chladnu macerovat. Po této době macerát opatrně slijeme a sediment vylisujeme. Oba podíly spojíme a přidáme cukrový sirup, zbytek konzumního lihu a brandy. Po promíchání necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)