20. ledna 2017

Jeřabinový likér

Recept č.1:
  • 400 g jeřabin
  • 70% žitná
  • 250 ml cukrového sirupu

Rozdrtíme 400 g jeřabin v nekovové nádobě tak, abychom neporušili hořká semínka. Nádobu zakryjeme a necháme týden stát na teplém místě. Potom z jeřabin vymačkáme šťávu a dolijeme ji 70% žitnou na dvojnásobný objem. Vymačkané jeřabiny zalijeme 500 ml žitné, necháme 2 týdny stát a občas protřepeme. Potom je znovu vymačkáme a obě šťávy slijeme dohromady. Osladíme 250 ml cukrového sirupu a necháme alespoň ½ roku uležet.


Recept č.2:
  • jeřabiny, které přešel mráz
  • žitná
  • cukr

Jeřabiny vsypeme do láhve s širším hrdlem, přelijeme je lihovinou a dobře uzavřeme. Necháme stát tak dlouho, až jeřabiny zcela zblednou. Pak nápoj procedíme, na litr roztoku přidáme 500 g cukru a opět necháme ustát. Čirou tekutinu stáčíme do lahví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)