20. ledna 2017

Kdoulový likér

Recept č.1:
  • 1 litr kdoulové šťávy (1,5-2 kg kdoulí)
  • 500 ml cukrového sirupu 1:1
  • 1 litr konzumního 80 % lihu
  • 500 ml vody
  • 2 g hořkých mandlí
  • 0,5 g skořice
  • 0,5 g hřebíčku

Zcela zralé kdoule rozemeleme nebo nastrouháme. Drť vylisujeme a šťávu necháme 12 hodin v teple stát, aby nakvasila. Potom šťávu odměříme, přidáme konzumní líh, vodu, cukrový sirup, mandle a koření a necháme 10-14 dnů macerovat. Potom scedíme, necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.


Recept č.2:
  • 2 litry z rozstrouhaných kdoulí
  • 2 litry žitné
  • 250 g cukru
  • lusk celé skořice
  • několik hřebíčků
  • 20 g nahrubo roztlučených hořkých mandlí
  • kůra z 1 citronu

Všechny suroviny vsypeme do velké láhve, zalijeme je žitnou a necháme 3 týdny stát na slunci. Pak nápoj scedíme do lahví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)