20. ledna 2017

Koňak z květů černého bezu

  • ½ litru mléka
  • 4 větší květenství bezu
  • 2 žloutky
  • vanilkový cukr
  • 1 dl koňaku
  • cukr

Mléko přivedeme k varu. Poté jím přelijeme bezová květenství. Odstavíme a necháme odpočívat. Asi po půl hodině přecedíme, přidáme dva žloutky utřené s cukrem, vanilkový cukr, koňak a vše důkladně rozmixujeme.

Tento recept jsem kdysi našla v jednom časopisu, bohužel už nevím, zda-li to byl Aha nebo Blesk, ale jak jsem byla upozorněna zřejmě tento recept je od autorky, která vystupuje pod nickem step anka a některý z těchto časopisů si je "vypůjčil". Nebo naopak. To už bohužel nezjistím. Bližší info ZDE.

Menší aktualizace: dvojstrana z časopisu s bezovými recepty se našla ... i s fotkama, ale jak jsem už řekla, bohužel nezjistím jestli to je Aha nebo Blesk, protože označení časopisů jaksi bylo odstřiženo... těch receptů na bezové věcičky je spousta...některé se opakují, některé jsou trošku jiné a v zásadě stejné...takže asi tak ... bohužel...autor neznámý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)