20. ledna 2017

Malinový likér

Recept č.1:
  • 1 kg malin
  • 1 litr cukrového sirupu 1:1
  • 1 litr konzumního 80 % lihu
  • 500 ml vody
  • 1 g skořice
Maliny rozmačkáme, zalijeme konzumním lihem a vodou a přidáme skořici. Směs necháme 10 dní v chladu macerovat. Po této době macerát scedíme, přidáme cukrový sirup a po důkladném promísení necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.


Recept č.2:
  • 1 litr malin
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 1 litr vodky
  • 400 ml vody
  • 500 g pískového cukru
Maliny vložíme do nádoby, přidáme vanilkový cukr, hřebíčky, skořice, zalijeme vodkou a necháme asi 6 týdnů macerovat. Během této doby je několikrát protřeseme, aby se obsah promíchal. Poté svaříme vodu s cukrem. Maliny s vodkou přecedíme a přilijeme vychladlý cukerný sirup. Můžeme ještě jednou přecedit přes jemné sítko. Malinový likér nalijeme do lahví, dobře uzavřeme a uchováme v chladnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)