20. ledna 2017

Mátový likér

Recept č.1:
  • 3 hrsti jemně sekané čerstvé máty
  • 0,25 litru vodky
  • 200 g cukru
  • 0,25 litru vody
Mátu vložte do sklenice se širokým hrdlem, zalijte alkoholem, uzavřete a nechte stát 4 dny na slunci. Pak přefiltrujte a alkohol doplňte vychladlým cukerným roztokem, promíchejte a slijte do lahve. Užívejte spíše ze zdravotních důvodů při žaludečních nevolnostech, nadýmání a nechutenství.


Recept č.2:
  • 1 lžíce čerstvých listů máty peprné
  • 200 g krystalového cukru
  • 750 ml vodky nebo koňaku
Mátu zalijte vodkou nebo koňakem a v dobře uzavřené láhvi nechte stát 3 týdny na slunci. Potom sceďte, přidejte cukr rozpuštěný v malém množství vody a uložte na několik dnu do chladna.
Popíjejte 1-2 likérové sklenky denně při zažívacích potížích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)