10. ledna 2017

Ovocný ledový punč

(5 porcí)

  • led
  • 50 g hroznového vína
  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • 50 g nakládaných kompotovaných třešní
  • 2 mandarinky
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 sáčky ovocného čaje (třešeň)
  • 4 kostky cukru
  • 4 hřebíčky
  • trocha badyánu
  • malá skořice vcelku
  • máta a citron na ozdobu

Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry. Všechno ovoce pak nakrájíme na stejné dílky. V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sáčky i koření. Necháme vychladnout. Studený čaj smícháme s kompotovanými třešněmi i se šťávou a nakrájeným ovocem. Podáváme ozdobené plátkem citronu a čerstvé máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)