20. ledna 2017

Perníkový likér

  • 350 ml smetany
  • 4 polévkové lžíce pískového cukru
  • 6-7 lžic nugety (Nutella)
  • 2 malé lžičky mletého perníkového koření (fenykl, anýz, hřebíček, skořice, badyán, nové koření)
  • 130 ml vodky nebo jiného alkoholu

Koření musí být velmi jemně namleté, pokud není tak ho utlučeme ve hmoždíři na jemný prášek a přesypeme přes sítko. Do mixéru nalijeme smetanu, přidáme cukr, koření, nugetu a alkohol. Dobře promícháme a nalijeme do lahve. Uzavřeme a podáváme vychlazené.

Vzhledem k tomu, že je v likéru smetana, nevydrží příliš dlouho - je tedy dobré ho chystat den předem a brzy spotřebovat.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)