20. ledna 2017

Rybízový likér

Likér z červeného rybízu

  • 1 litr šťávy z červeného rybízu (1,5 kg rybízu)
  • 400 g cukru
  • 1 litr konzumního 80 % lihu
  • 500 ml vody
Bobule červeného rybízu rozmačkáme a necháme 7 dní nakvasit. Nakvašenou drť vylisujeme a šťávu odměříme. Přidáme vodu, konzumní líh a rozpustíme cukr. Po promíchání necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.


Likér z černého rybízu

Recept č.1:
  • 300 g zralého černého rybízu
  • 1 litr slivovice
  • několik hřebíčků
  • kousky skořice
  • 300 g cukru
Rybíz rozmačkáme, smícháme se slivovicí, přidáme hřebíčky a skořici a necháme na temném a chladném místě 3 týdny odstát. Potom svaříme cukr s vodou, přidáme ke směsi, dobře promícháme a necháme ustát. Nakonec likér slijeme do lahví.


Recept č.2:
  • 1 kg černého rybízu
  • 500 ml cukrového sirupu 1:1
  • 1 litr konzumního 80 % lihu
  • 500 ml vody
Rybíz rozmačkáme a necháme na teplém místě 12 hodin nakvasit. Pak přilijeme konzumní líh a směs necháme macerovat 4-6 týdnů. Po této době macerát slijeme, k sedlině přidáme vodu a necháme 2 dny vyluhovat. Výluh slijeme a bobule vylisujeme. Všechny tři podíly slijeme a přidáme cukrový sirup. Po promíchání necháme likér ustát, přefiltrujeme a plníme do lahví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)