30. listopadu 2016

Léčivé kameny v obytných místnostech

Drahokamy nepatří do temné krabičky nebo zásuvky. Mnohem hezčí je, když je volně vystavíte na vhodném místě v obývacím pokoji a těšíte se z jejich barev a třpytu. Můžete také využívat jejich silová pole a pozitivní účinky. Nejlépe uděláte, když drahokamy položíte na šátek nebo dáte do skleněné misky. Neklaďte však různé kameny příliš blízko vedle sebe, protože by se mohly vzájemně ovlivňovat.

Ametyst a křišťál
Naprosto pozitivně působí v obývacím pokoji např. ametyst nebo křišťál. Jedna velká ametystová drúza v rohu obývacího pokoje vyčistí atmosféru a podněcuje všechny, kteří se pohybují v tomto prostoru, k harmonickému soužití.
Na stejném místě působí očistně a harmonizačně také čtyři křišťály. Měly by mít vždy výrazný hrot a ukazovat jím do středu místnosti.

Dobré služby odvede ametyst také v koupelně: vložte ho třeba na několik hodin do skleněné mísy s vodou a vodu pak přidejte do lázně. Zklidňující vibrace ametystu tak budou působit také během koupele. Ametyst je kromě toho učiněným dobrodiním pro kůži. Proto byste měli přimíchávat několik kapek ametystové vody rovněž do obličejové pleťové vody nebo pleťových krémů.

Růženín a azurit
Velký růženín si získá náš obdiv, když ho doma umístíme do blízkosti počítače nebo televizoru. Má totiž absorbovat jejich škodlivé záření. Ostatně můžete to zkusit také s velkým rutilem.
Velký azurit na psacím stole zase podporuje naši koncentraci a pomáhá nám řešit obtížné úkoly.

Noční účinek
Drahokamy zpravidla nepatří do ložnice, či dokonce přímo pod polštář, neboť v noci působí na podvědomí spáče a mohou ihned nebo po několika dnech vyvolat neklid nebo nevolnost. Zhoršují dokonce potíže, které by vlastně měly potírat. Někteří uživatelé však uvádějí, že s nimi mají dobré zkušenosti. Pokud pochybujete, můžete si jejich účinky vyzkoušet, ovšem na vlastní nebezpečí. Jestliže jsou drahokamy už umístěny v ložnici, měly by se nacházet nejlépe ve dvoumetrové vzdálenosti od spícího člověka.