16. listopadu 2016

Růžová

láska, laskavost, něha

Je spojována se srdeční čakrou, s láskou, něhou a laskavostí. Bývá nejoblíbenější barvou dětí, protože jejich myšlení i chování je nejvíce ovlivňováno city, potřebují více než dospělí lásku, něhu, péči, porozumění a laskavost.

Je nejideálnější barvou k léčení všech ženských i dětských onemocnění, které mají svůj původ v psychice. Jejich nejvhodnější kombinací je proto na prvním místě růženín, nazývaný kamenem lásky, dále diamant a turmalín.

Zde můžeme uvést i barvu lososovou, která působí více intelektuálně, je agresivnější, snižuje dojem dětské naivity a dobrosrdečnosti, který vyvolává růžová barva. Lososová nás více chrání před zištnými lidmi a těmi, kteří by chtěli zneužít naši dobrotu. Vyvolává dojem, že se pod jemnou slupkou skrývá silný člověk, který se dokáže bránit a hájit své zájmy.

Růžová je barva ženskosti, něhy a půvabu, která působí harmonii. Mísí se v ní, jakožto v oslabené červené a obohacené bílé, mužská i ženská energie. S růžovou si spojujeme také nevinnost a romantiku, právě tak probouzející se energii mladé lásky.

V Číně růžová (fen-chung), vlastně "červeň k líčení" nebo "broskvová červeň", symbolizuje ženskou lehkovážnost a je barvou smilstva. V jedné čínské provincii musely mít všechny prostitutky "růžový průkaz". Lehkým děvčatům se však všeobecně říkalo "Červené dívky" (chung-niang).


Ve feng-šuej je růžová podřízena elementu "země" a přitažlivě ji lze spojovat s hnědou.

V Magii svící se růžová svíce používá k prohloubení, zachování pocitů lásky spíše v duševní oblasti, podporuje přátelství, stupňuje schopnost užívat si a přijímat jemné nálady a vibrace, vymanit se ze šedé jednotvárnosti a vytvoření vnitřní estetické protiváhy. Láska, přátelství, sounáležitost, relaxace. Růžové svíčky zapalujte v průběhu rituálů zaměřených na sebepřijetí a na to, abyste se měli více rádi. Jsou ideální pro svatby a pro všechny druhy citového spojení.