7. listopadu 2016

Sowulo


Alternativní název: Sigel, Sig, Sól, Sun, Sigi, Sigil, Sugil, Saugil

Hláska: S

Význam: Slunce

Všeobecně: slunce, vítězství

Věštebný význam: štěstí

Klíčová slova: úspěch, pozitivní energie, růst, síla, aktivita, plodnost a zdraví

Léčitelství: popáleniny, kožní choroby

Představa: severský kalendář, který slouží k určování slunovratu

Talisman: pro stálou energii, sílu, životní optimismus, elán, nadšení, plodnost

Barva: bílá / stříbrná

Strom: jalovec

Rostlina: jmelí

Drahokam: rubín

Význam: Slunce
            Seveřané považovali Slunce za dárce života, neboť bez jeho paprsků by nebylo potravy. Slunce je spojováno se vším, co je dobré, správné a spravedlivé. Sluneční svit zahání tmu a oživuje ducha. Je to rovněž "ničitel ledu", jak o něm mluví jedna islandská sága, a proto představuje mocnou runu proti negativním aspektům runy Isa (Is), jež znamená led a interpretuje se jako ustrnulá bytost. Sowulo (Sigel) je rovněž runa pravdy; síla světla ozařuje temnotu klamu, dává jasnost myli a vnitřnímu zření. Ukáže vám nejen klam v druhých, ale i ve vás. Posvítí na stezku všem, kdo po ní kráčejí.

Výklad:
"Máte sílu dotáhnout vše do konce."
            Máte sílu dotáhnout vše do konce. Očekává vás štěstí a vše ve svém životě vnímáte pozitivně. Není to chvíle vhodná k odpočinku a relaxaci, spíše je to ideální čas nahlédnout na temné stránky své povahy. Sluneční síla vám pomůže čelit beze strachu temným aspektům vašeho já a nakonec je zvládnout. Je to vhodný čas hledat řešení problémů, protože na to máte.
            Sluneční světlo ozařuje temnotu klamů a bystří mysl. Vhodný čas hledat řešení osobních problémů; oživení ducha, jasnozřivost, vítězství, zdraví, životní optimismus.

Výklad obrácené runy:
            Runu nelze obrátit.