7. listopadu 2016

Uruz


Alternativní název: Ur, Uur, Uraz, Urus

Hláska: U

Význam: zubr, pratur

Všeobecně: odvaha, síla, boj, pratur

Věštebný význam: síla

Klíčová slova: sexualita, plodnost, nevědomá touha, vitalita, instinkt, divokost a primitivní sklony

Léčitelství: svaly, fyzická síla

Představa: zasněžená krajina, kde klidně stojí pratur, kterého vyhledávali mladí bojovníci

Talisman: ke zvýšení sexuální potence a energie, k posílení sebedůvěry

Barva: tmavozelená

Strom: bříza

Rostlina: mech

Drahokam: rubín

Význam: Zubr
            Zubři byli divocí býci a představovali mocný severský totem symbolizující sílu. Dnes pro mnohé znamená síla autoritu a neústupnost. Rovněž směšují pýchu se silou, zatímco pýcha je ve skutečnosti slabost, již zrodilo ego. Abyste nalezli svou skutečnou sílu, musíte nejdříve čelit své slabosti. Teprve potom ji zvrátíte v sílu.

Výklad:
"Abyste nalezli svou skutečnou sílu, musíte nejdříve čelit své slabosti."
            Je ve vás dostatek síly, abyste si splnili všechny sny, avšak se silou se pojí odpovědnost. Neměli byste ji využívat k násilí na ostatních, ale k tomu, abyste se stále soustředili na svou cestu. Někteří lidé jsou vždy negativní. Mít sílu znamená, že jim nedovolíte, aby nabyli nad vámi vrchu.

Fyzická i duchovní síla, nezkrotný potenciál, autorita a neústupnost, houževnatost; se sílou se pojí odpovědnost - nesmí být použita k ovládání druhých, pouze na sebeobranu.

Výklad obrácené runy:
            Abyste byli silní, musíte nejdřív poznat svou slabost. Nahlédněte do svého nitra upřímně a beze strachu, protože víte, že jakmile poznáte slabost, můžete na ní pracovat a přeměnit ji v sílu.

Uvědomte si svou slabost, jinak se síla bude ubírat nesprávným směrem, změní se v posedlost, surovost, bezohlednost a násilí.