3. prosince 2016

Aventurin zelený


  • otevírá cestu léčivým, harmonizujícím silám přírody
  • podporuje vyrovnanost a léčbu citů
  • rozveseluje, uvolňuje a dodává vnitřní klid
Zelený aventurin nás spojuje s léčivou silou přírody. Pomáhá nám vstřebat do sebe její vnitřní harmonii a otevřít duši jemné energii, která působí i nad rámec svých viditelných projevů. Pokud ho máme na ruce při procházce zelenou přírodou, vstřebáváme s pomocí energetického náramku hlouběji do sebe léčivý vliv lesů, luk a polí a budeme se moci snáze uvolnit od stresu každodenního života.
Jemná, něžně vibrující zeleň tohoto kamene ovlivňuje především centrum srdce. Aventurin uklidňuje srdeční zmatky a vysílá srdci své uklidňující a hojivé paprsky. Má tedy vyrovnávací vliv na city, dodává nám vnitřní harmonii a tichou radost. Kdykoli jsme emočně silně napjati, může nám pomoci uchovat si vnitřní i vnější uvolněnost.

Uklidňuje stres
Hojivé vibrace zeleného aventurinu působí velmi konejšivě. Protože v sobě má léčivou zeleň srdeční čakry, je vhodný především pro problémy v této oblasti. Vzhledem k jeho uklidňujícímu účinku se ho používá k podpoře léčby srdečních onemocnění podmíněných stresem a emocemi. I při kožních chorobách nervového původu, vyrážkách a ekzémech je znám svým zmírňujícím účinkem.

Vhodný pro Býky, Raky a Střelce
  • Zelený aventurin podporuje vnitřní spojení Býka s přírodou a pomáhá mu načerpat z něj sílu a klid. Nastoluje u něj harmonii s přírodními procesy růstu a z toho vyplývá pocit bezpečí a radost ze života.
  • U Raka uklidňuje emocionální zmatky, jimž je toto znamení vzhledem j své senzibilní citlivosti často vystaveno. Prohlubuje svůj citový vztah k účinným silám přírody a dává jim z něj čerpat klid a novou energii.
  • Aktivní energii Střelce doplňuje zelený aventurin silou, která pramení z vnitřního klidu. Ladí ho na energie přírody a dává mu rozpoznat psychické síly, které působí za všemi jevy.