22. prosince 2016

Bylinkové máslo


  • 250 g změklého másla (velká kostka másla)
  • 4-6 polévkových lžic čerstvých nebo 4-6 lžiček sušených bylinek dle vlastní chutě (meduňka, pažitka, petržel, kopr, okvětní plátky měsíčku, řeřicha, lichořeřišnice - zvlášť nebo dohromady dle vlastní chuti)
  • sůl podle chuti
  • můžete přidat šťávu a nastrouhanou kůru z 1 citronu (nejlépe bio), nebo sušenou mletou hořčici
Smíchejte všechny ingredience a pořádně zamíchejte (třete), aby máslo bylo nadýchané a vláčné. Bylinkové máslo můžete vtlačovat do formiček, stříkat pomocí plnícího sáčku s ozdobnou hubičkou, nebo ho můžete naplnit do obalů na malou tlačenku a po ztuhnutí krájet na kolečka např. ozdobným nožem. Pro rychlejší tuhnutí můžete máslo vložit na chvíli do mrazáku. Máslo můžete zdobit i jedlými květy brutnáku, měsíčku, sedmikrásky, pažitky nebo lichořeřišnice. Stejným způsobem můžete bylinkami vylepšit i sýry, lučinu nebo tvaroh.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :)