1. prosince 2016

Jaspis

Jaspis červený


Krystalová voda - síla vůle a celková síla
  • Indikace: Vůle, odvaha, připravenost řešit konflikty, upřímnost, vnitřní síla, pevnost charakteru. Povzbuzuje nás, abychom na výzvy reagovali s nasazením a nadšením a plnili i nepříjemné povinnosti. Oživuje, dynamizuje, probouzí v nás odvahu, duševní čilost, přímočarost a bezprostřednost, dodává energii a podporuje bojovnost. Pomáhá nám energicky uskutečňovat myšlenky. Podporuje rozdělování energie a termoregulaci, stimuluje krevní oběh a zlepšuje prokrvení. Snižuje horečku a pomáhá při slabosti a únavě.
  • Kategorie: Kámen se silnými účinky.
  • Příprava: Všechny metody možné.


Jaspis hnědý


Krystalová voda - vytrvalost a houževnatost
  • Indikace: Stálost, skromnost, nenáročnost. Dává nám sílu při dlouhodobé zátěži, pomáhá snášet obtíže a překonávat neúspěchy. Podporuje zpracování zážitků, činorodost a jistotu. Prospívá žaludku, slezině, slinivce a střevům. Stimuluje trávení a vylučování, imunitní systém a čištění vazivových tkání. Pomáhá při alergiích (např. na potraviny) a senné rýmě.
  • Kategorie: Jemně působící kámen.
  • Příprava: Všechny metody možné.

Jaspis kambaba (kabamba)


Zatím jsem nezjistila jak správně se tento kámen jmenuje. Jestli kambaba nebo kamamba. Až zjistím, tak samozřejmě opravím.

Krystalová voda - životní síla a zvládání zátěže
  • Indikace: Rozchody, nové začátky, životní síla, rozvaha, zvládání zátěže, ochrana. Pomáhá prosazovat, uskutečňovat a chránit životní sny; propůjčuje odolnost proti vnějším tlakům a snahám druhých nás ovládat. Otevírá nás novým impulzům a pomáhá je slaďovat se stávajícími záměry. Zahání obavy, pochybnosti a starosti. Detoxikuje a pročišťuje organismus, posiluje imunitu a pomáhá při závažných onemocněních a infekcích. Léčí chřipku, nachlazení a záněty plic, střev, žaludku, ledvin a močového měchýře. Podporuje funkce tělních tekutin, sliznic a kůže. Rozšiřuje kožní póry, zlepšuje vylučování potu, čímž usnadňuje odkyselení a detoxikaci organismu. Voda z jaspisu kabamby je velice vhodná k saunování a na očistné koupele.
  • Kategorie: Jemně působící kámen.
  • Příprava: Všechny metody možné, kromě varné. Ta se nedoporučuje, protože některé složky kamene se mohou při zahřívání rozpouštět.

Jaspis mookait

Krystalová voda - zábava a změna
  • Indikace: Touha po změně, zábavě a nových začátcích. Pomáhá zpracovávat zkušenosti. Přivádí nás do centra dění, spojuje vnitřní klid a touhu po dobrodružství do aktivní meditace během dne. Podporuje flexibilitu a kreativní řešení problémů skrze schopnost zaujímat různá stanoviska. Posiluje imunitní systém, zlepšuje čištění krve v játrech a ve slezině. Podporuje hojení ran, léčí záněty. Posiluje trávení a pomáhá při žaludečních a střevních potížích, nevolnosti a zácpě. Vhodný jako povzbuzující koupel.
  • Kategorie: Jemně působící kámen.
  • Použití: Všechny metody možné.

Jaspis oceánový


Krystalová voda - naděje a obnova
  • Indikace: Životní síla, regenerace, uvědomění si plnosti a neomezených možností, činorodost, tvořivost, zlepšení kvality života. Činí nás pozitivními, odolnými vůči zátěži a klidnými, pomáhá nám řešit konflikty, zmírňuje vyčerpání, navozuje dobrý spánek. Posiluje imunitní systém, podporuje detoxikaci, zlepšuje proudění lymfy, zásobování tělních buněk (a odstraňování odumřelých), tkání a orgánů. Pomáhá při migréně, cukrovce, potížích se štítnou žlázou, alergiích, neurodermatitidě, chřipce, nachlazení, kašli, otocích mízních uzlin, edémech, bolestech končetin, horečce, úporných infekcích (bakterie, viry, plísně), zánětech, bércových vředech, cystách, myomech a tumorech, ale i při rakovině. Prospívá kůži, sliznicím, dýchacím cestám, uším, očím a dutým orgánům (žaludek, střeva, močový měchýř, prostata, děloha), ledvinám, játrům, žlučníku, pohlavním žlázám (varlatům a vaječníkům), podporuje plodnost a obnovu buněk. Pokud potřebujete posílit imunitu, kombinujte vodu z oceánového achátu s heliotropem nebo mechovým achátem nošeným na těle. Oceánový achát je rovněž vhodný k očistným a regeneračním koupelím. Ve Směsi pěti elementů představuje fázi dřeva.
  • Kategorie: Jemně působící kámen.
  • Příprava:Všechny metody možné.