6. prosince 2016

Koupel

Doba:
Pro relaxační nebo léčivé celotělové koupele je nejlepší čas kolem deváté hodiny večer, protože vás unaví a přispívá k tomu, že si ve spánku odpočinete. Kromě toho jsou naše čichové buňky večer citlivější než ráno a my tak lépe vnímáme vůni esenciálních nebo vonných olejů, které využíváme při aromaterapii.

Atmosféra:
Můžete si zapálit svíce, pustit hudbu, dát si šálek čaje apod. Samozřejmě pamatujte na bezpečnost (oheň, elektřina a voda apod.).

Teplota:
Mnoho lidí má rádo teplou koupel. Čím vyšší je však teplota vody, tím více hydratace pokožka ztrácí a oběhový systém je více zatěžován. Ideální teplota koupele se pohybuje mezi 36 a 38oC. Pokud máte křečové žíly nebo problémy s tlakem, měla by být voda o něco chladnější.

Délka pobytu:
K tomu, aby tělo vstřebalo účinné látky z vaší koupele, potřebuje určitou dobu. Relaxační a léčebné koupele by měly trvat 10 maximálně 20 minut. Delší koupel pokožku příliš rozmočí a ta pak více vysychá.

Péče po koupeli:
Po koupeli (relaxační nebo léčivé) se namažte hydratačním krémem, tělovým mlékem nebo olejem, ať nemáte vysušenou pokožku. Výjimkou jsou olejové koupele, u nich stačí pokožku po koupání lehce osušit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)